Skolehjem skal hjælpe virksomheder med at få medarbejdere

Skolehjem skal hjælpe virksomheder med at få medarbejdere
Rådgivende arkitekt Gitte Andersen var med til at præsentere tankerne om et skolehjem som en del af initiativet Boliger til Residential College Bornholm. Hendes fima har varetaget udarbejdelsen af rumprogrammet. Foto: Campus BOrnholm
NYHED | ABONNENT | 19. AUG 2023 • 19:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
19. AUG 2023 • 19:00

Muligheden for at etablere et skolehjem til blandt andet industrilærlinge blev præsenteret for en række lokale virksomheder.

Et skolehjem kan være en del af svaret på, hvordan man sikrer, at Bornholm er et attraktivt uddannelsessted, hvor studerende har et sted at bo, at mødes og at udvikles i et levende og trygt fællesskab. Samtidig kan det hjælpe lokale industrivirksomheder med at skaffe nødvendig arbejdskraft i fremtiden. Det var et af budskaberne på et møde, Campus Bornholm holdt for en række af øens industrivirksomheder med lærlinge. Det fremgår af en pressemeddelelse.

På mødet præsenterede Campus Bornholm mulighederne for etablering af et skolehjem som en del af initiativet Boliger til Residential College Bornholm. Et sådant skolehjem vil ifølge campus få afgørende betydning for styrkelsen af studiemiljøet og de faglige synergier på erhvervsuddannelserne og samtidig understøtte både rekruttering og fastholdelse af elever i deres uddannelsesforløb.

– Boliger til Residential College Bornholm er et særdeles relevant initiativ. Vi mangler faglært arbejdskraft, og det er afgørende for at kunne tiltrække lærlinge til øen, at vi kan tilbyde eleverne attraktive vilkår, herunder ikke mindst tilbyde eleverne attraktive boliger i et trygt og udviklende fællesskab, siger direktør Karen Bladt fra Hasle Refractories i pressemeddelelsen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?