Politikere flygter fra Facebook-gruppe: For groft for min smag

Politikere flygter fra Facebook-gruppe: For groft for min smag
Opslag om mistrivsel på Paradisbakkeskolen i Nexø har fået flere kommunalpolitikere til at melde sig ud af en facebookgruppe. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 1. DEC 2022 • 18:00
NYHED | ABONNENT
1. DEC 2022 • 18:00

Flere af BRK's kommunalpolitikere har meldt sig ud af gruppen Børnene_Bornholms Fremtid efter den voldsomme debat, der herskede på gruppen onsdag. Angiveligt er flere opslag og kommentarer på gruppen siden blevet slettet.

Onsdag kom der ild under facebookgruppen Børnene_Bornholms Fremtid. En gruppering, der ved seneste kommunalvalg havde vind i sejlende og blev dagsordensættende med holdninger om børn, klubtilbud og trivsel i skolerne.

Man kunne læse om opslagene her i Tidende onsdag, hvor vi bragte en artikel om de voldsomme anklager om mistrivsel, der huserede på facebookgruppen.

Nu har flere lokalpolitikere dog sagt fra overfor den hårde retorik vedrørende rygterne om problemer på Paradisbakkeskolen, og de har som følge af det meldt sig ud af gruppen.

Den første politiker til at trække sig var Kirstine Van Sabben (BL).

– Jeg ærgrer mig over den debat, som kører nu i denne gruppe. Jeg synes drejningen er trist, og tonen er meget voldsom. Det er sjældent konstruktivt. Så jeg hopper ud af gruppen, starter hun sit opslag på facebookgruppen.

I kommentarfeltet under hendes opslag erklærer flere af kollegerne i kommunalbestyrelsen sig enige i, at tonen i gruppen er blevet hård.

– Jeg forlader ligeledes denne gruppe, da tonen er et sted, hvor jeg ikke vil/kan være med. Skriv gerne en mail, skriver Torben Kofod Ager (DF).

– Jeg forlader også nu - det blir for groft til min smag, følger Zille Thilde Vangsaa (BL) op.

Senere bakker René Danielsson også sine kolleger op med et opslag, hvor han understreger, at han med udmeldelsen ikke vil vende problemerne ryggen, men at han mener, problemerne bliver grebet forkert an.

– Alle vores skoler står med udfordringerne en gang imellem, og alle skolerne arbejder faktisk ganske fornuftigt med de handlemuligheder, de har, skriver han.

Flere af gruppens almindelige medlemmer har også bakket op om, at retorikken i gruppen er svær at være en del af, og én påpeger, at navnet på gruppen bør ændres, da hun mener, at det er misvisende.

– Tag debatterne og bekymringerne de rette steder hen, beder brugeren i sit opslag.

Ingen henvendelser til BSU

Og det er også den bedste anbefaling, Kirstine van Sabben har til enhver bekymret forælder eller gruppe, som ikke føler sig hørt på sit barns skole.

– Skriv en mail til alle medlemmer af børn- og skoleudvalget. Hvis man bare sender til formanden, kan man risikere, at den drukner i alt muligt andet, så skriv meget gerne til alle medlemmer af det relevante udvalg, siger hun til Tidende.

Hun sætter gerne flere ord på sit valg om at melde sig ud af gruppen, som hun mener, er det helt forkerte forum til at sagsbehandle et svært emne.

– Det nytter ikke noget at udskamme personalet, forældrene og specifikke klassetrin. Jeg synes jo, det er helt fint, at borgerne har en gruppe, hvor de kan debattere og drøfte de her emner, men hvis man vil have nogle politikere til at agere, så er det ikke via en gruppe på Facebook, så må man sende en mail, fortæller hun.

Hun understreger, at hun tager kritikken meget alvorligt, og hun har derfor rettet henvendelse til sin partifælle Zille Vangsaa, som er en del af børne- og skoleudvalget, for at undersøge, om der er rettet henvendelse vedrørende Paradisbakkeskolen.

– Men der er ingen, der har henvendt sig til børne- og skoleudvalget angående problemer med mistrivsel på Paradisbakkeskolen, og så kan de ikke tage det op i udvalget, for der skal oprettes en sag, og det bliver der ikke ud fra nogle drøftelser i en facebook-gruppe.

Hun har svært ved at have en offentlig holdning til de påstande, der bliver slynget ud på gruppen, men hun er glad for at se, at ledelsen på skolen i artiklen i Tidende fortæller, at der er et arbejde i gang, og hun håber, at både skolens ledelse, forældregrupper og andre aktører ved, at de altid er velkomne til at sende en mail, og så er det børne- og skoleudvalgets opgave at arbejde videre med det.

Borgmester Jacob Trøst (K) og Enhedslistens Helle Munk Ravnborg er fortsat medlemmer af gruppen, ligesom 1.700 andre facebookbrugere også er.