Feriepenge sikrer udsatte børn en sommer med sjov

NOTITS | 24. JUN 2024 • 06:36
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
24. JUN 2024 • 06:36

Barnets Blå Hus Bornholm får penge til at arrangere sommeraktiviteter for ressourcesvage familier.

Lige om lidt er det sommerferie, og mange børn tæller ned til rejser, udflugter og ture ud i sommerlandet, men det er ikke alle familier, der har råd til at skabe ferieoplevelser. Dem prøver den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmarks familienetværk at hjælpe med diverse sommeraktiviteter.

I alt har Blå Kors fået 2,2 millioner kroner til sommerferieaktiviteter fra Social- og Boligstyrelsen. Af dem har Barnets Blå Hus Bornholm fået 331.000 kroner, fortæller Blå Kors.

Sommerferiehjælpen skal give familierne gode ferieoplevelser og fælles minder, de ikke selv har råd til at skabe. Samtidig er der en målsætning om at styrke familiernes relationer og forbedre deres trivsel med opfølgende sociale aktiviteter.

– Vi har at gøre med nogle familier, som af forskellige årsager ikke ellers ville få ferieoplevelser sammen. De kæmper med ting som misbrug, psykisk sygdom og ensomhed i hverdagen. Ofte har de et meget lille netværk, som betyder, at de sjældent er en del af sociale fællesskaber. Med bevillingerne kan vi gøre en stor forskel for disse børn og voksne, siger generalsekretær Morten Skov Mogensen i Blå Kors Danmark i en pressemeddelelse.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT