Virksomhed i Rønne får hollandsk ejer

Virksomhed i Rønne får hollandsk ejer
Gorm Sørensen var med til at stifte Borncut i 2016. Nu har hollandske Ingmar Baars købt majoriteten af aktierne i den bornholmske virksomhed. Pressefoto
NYHED | 17. JUN 2024 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
17. JUN 2024 • 15:30

Hollandske IB Food-Machines køber flertallet af aktierne i Borncut, der producerer maskiner til fødevareindustrien.

På Lillevangsvej i Rønne ligger virksomheden Borncut, der fremstiller såkaldte portionsskærere, der for eksempel kan omdanne en hel side laks til velformede skiver, der vejer det, man har bedt om. Virksomheden startede i 2016 efter islandske Marels exit fra Bornholm i 2015, og nu har den solgt størstedelen af ??sine aktier til IB Food-Machines, der er baseret i Holland.

Administrerende direktør Gorm Sørensen var med til at stifte Borncut, og han mener, at IB Food-Machines er det rigtige valg. Virksomhederne har samarbejdet i mange år, og den hollandske virksomheds grundlægger, Ingmar Baars, har været en væsentlig salgskanal for Borncuts produkter i Europa.

– For mig var det afgørende at finde en køber, der respekterer vores dygtige medarbejderes indsats og vil fortsætte vores vækst. På trods af flere tilbud gennem årene valgte vi Ingmar Baars og hans team, fordi de forstår værdien af ??vores virksomhed, dens produkter og dens kultur, siger Gorm Sørensen i en pressemeddelelse.

Stor milepæl

Selvom Borncut kun har eksisteret siden 2016, tager historien faktisk sin begyndelse i 1992, hvor virksomhedens grundlæggere som ansatte i Norfo udviklede en portionsskærer. Norfo blev solgt til Scanvaegt, der senere blev solgt til Marel, som valgte at lukke alle aktiviteter på Bornholm i 2015. Det har IB Food-Machines ikke nogen planer om.

Tanken er, at Borncuts aktiviteter fortsætter på Bornholm, hvor nuværende aktionærer bevarer en minoritetsandel, og virksomheden planlægger at udnytte den nye hovedejers ekspertise til at udvide sine salgs-, service- og produktionskapaciteter.

Ingmar Baars beskriver engagementet i Borncut som en stor milepæl for IB Food-Machines.

– Mit team og jeg har repræsenteret adskillige stærke brands i fødevareindustrien med dedikation og en kundefokuseret tilgang. Vi er glade for at introducere Borncuts exceptionelle produkter til kunder over hele verden. Borncuts ingeniørkunst og ydeevne er langt overlegen i forhold til konkurrenterne, siger Ingmar Baars i pressemeddelelsen.