Turistbranchen overvejer erstatningskrav mod stenkastere
Hvis stenkasterne bliver fanget, kan de måske se frem til et erstatningskrav fra den bornholmske turistbranche. Foto: Jacob Jepsen

TURISME | BORNHOLM | GRATIS
16. AUG 2021 • 08:41
Henrik Nielsen
Journalist

Turistbranchen overvejer erstatningskrav mod stenkastere

Kun gerningsfolkene ved med sikkerhed, hvem det er, der har kastet sten efter danske biler på motortrafikvejen E65 mellem Ystad og Malmø, men hvis det lykkes svensk politi at identificere og retsforfølge stenkasterne, kan de måske se frem til andet og mere end retsforfølgelse i Sverige.

Turistbranchen på Bornholm overvejer således et fælles søgsmål mod gerningsfolkene, fremgår det af Destination Bornholms seneste nyhedsbrev.

I nyhedsbrevet opfordrer Destination Bornholm sine medlemmer til at gemme dokumentation for de afbestillinger, som er sket på grund af stenkastene.

"Så har vi muligheden for at lave et fælles søgsmål mod gerningsfolkene i fald, at de bliver fundet. Den indsats vil vi gerne koordinere, hvis det bliver muligt", skriver turisterhvervets udviklings- og markedsføringsorganisation til medlemmerne.

Destination Bornholm har tidligere foreslået en indsamling af et større beløb til en dusør, der kan være med til at finde gerningsfolkene bag stenkastene.

"Svensk politi er afventende, fordi man dels ikke har tradition for dette i Sverige, dels finder det komplekst at udpege hvilket enkeltspor, der leder til en pågribelse. Det kan derfor give udfordringer i udbetalingen af en dusør ifølge politiet", står der i nyhedsbrevet.Flere nyheder