Stor interesse for ny brandkadetuddannelse

Stor interesse for ny brandkadetuddannelse
Foto: Bornholms Brandvæsen
NYHED | 19. MAR 2023 • 11:00
NYHED
19. MAR 2023 • 11:00

Brandkadetuddannelsen starter sit første hold tirsdag hos Bornholms Brandvæsen. Interessen fra de unge var så stor, at der allerede er tilmeldte til næste hold.


Bornholms Brandvæsen åbner for første gang dørene for unge, der går rundt med en brandbekæmper i sig.

Tirsdag den 21. marts starter 12 piger og drenge i alderen 13 til 17 år nemlig deres brandkadetuddannelse.

– At være brandkadet er en fritidsaktivitet, som udover at have et socialt og inkluderende sigte også har fokus på praktisk forståelse for arbejdet som brandbekæmper.

– Under uddannelsen vil holdet mødes ugentligt til lærerige og udfordrende aktiviteter sammen med vores brandkadetinstruktører, oplyser Bornholms Brandvæsen, der håber, at man med brandkadetuddannelsen kan give de unge en oplevelse af, at de kan gøre en forskel i deres lokalsamfund.

– Vi glæder os til at tage imod de unge mennesker. Vi skal udvikle os og flytte nogle grænser, og så håber vi jo på, at nogle af dem har lyst til at fortsætte den vej, fortæller beredskabsinspektør, Michael Grønbech-Dam.

Mange ansøgere

Der var i det hele taget stor interesse for den nye brandkadet-uddannelse.

Udover de 12, som starter tirsdag, var der yderligere ni ansøgere, som i stedet starter på næste hold til august.

Bornholms Brandkadetter er startet op i samarbejde med kommunens Center for Børn og Familie, Center for Skole og Danske Beredskaber.

Målet er, at de unge brandkadetter gennem øvelser og læring samt leg og succesoplevelser kan styrke deres selvværd og tage del af et kammeratskab, der bygger på respekt, tillid og tolerance.

Der er 12 frivillige instruktører tilknyttet, som alle er uddannede brandbekæmpere, holdledere eller indsatsledere.