Spisesteder i gågaden åbner igen: 'Vi glæder os helt vildt'

Spisesteder i gågaden åbner igen: 'Vi glæder os helt vildt'
I gågaden i Rønne glæder både Restaurant Texas og Den Lille Café sig til at kunne tage imod gæster på normal vis, når restriktionerne bortfalder den 1. februar. Begge steder vil holde fast i de vaner, corona har ført med sig, blandt andet brug af håndsprit. Foto: Nanna Krogh
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 27. JAN 2022 • 10:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
27. JAN 2022 • 10:30

Coronarestriktionerne forsvinder 1. februar. Det vækker glæde i gågaden i Rønne. Spørgsmålet er, om folk får lyst til at gå ud, når smittetrykket stadig er højt.

 

Onsdag tonede statsminister Mette Frederiksen S) endnu en gang frem på landets tv-skærme for at tale om corona. Denne gang var budskabet, at Danmark igen kan holde åbent uden restriktioner fra den 1. februar. Allerede inden pressemødet havde Restaurant Texas i gågaden i Rønne besluttet sig for at genåbne torsdag efter en coronapause. Alligevel var det en glad restauratør, Tidende fangede nogle timer før, han igen byder gæster velkommen i sin restaurant.

– Vi glæder os helt vildt. Det bliver så godt, siger Jens Petersen, mens han gør klar til genåbningen af Restaurant Texas.

Det var smittetrykket, som på årets anden dag fik ham til at trække i håndbremsen og lukke restauranten midlertidigt. Hver dag i mellemjulen blev han ringet op at medarbejdere, som ikke kunne møde, fordi de skulle i isolation, og det var ikke nemt at få fat i andet personale, fordi folk havde lagt andre planer i juledagene.

– Smittetrykket var for højt, synes vi, og er det egentlig stadigvæk. Men jeg har indtryk af, at mit personale er immune nu, så der er sandsynlighed for, at de kan møde på arbejde, siger Jens Petersen.

En normal hverdag

En af fordelene ved at restriktionerne bortfalder er, at han igen kan fylde sin restaurant med gæster. Der behøver ikke at stå tomme borde på grund af arealkrav.

– Vi glæder os naturligvis til at kunne fylde restauranten, hvor vi før har sagt nej hver dag. Vi fortsætter naturligvis med lidt håndsprit og agtpågivenhed, altså rettidig omhu, siger Jens Petersen.

Meldingen er den samme fra naboen, Den Lille Café, hvor Maj-brit Tranberg også har holdt coronalukket i en periode.

– Det har selvfølgelig stor betydning, at restriktionerne endelig bortfalder. Jeg ser frem til, at folk igen spontant kan gå på cafe, og at jeg kan have gæster uden tanke på afstandskrav, mundbind og tjek af coronapas, fortæller hun til Tidende.

Ligesom sin nabo fastholder hun det, hun kalder de gode vaner med håndsprit, samtidig med at hun i den grad ser frem til en normal hverdag med forhåbentlig en masse glade gæster.

Det kan få konsekvenser

For Jens Petersen er det et spørgsmål, han spændt venter på at få besvaret: Får folk lyst til at komme ud?

Det vil blandt andet vise sig, når han traditionen tro inviterer til nattefest i forbindelse med finalen i amerikansk fodbold, Super Bowl, den 13. februar.

– Problemet lige nu er, at restriktionerne har gjort, at tilmeldingerne ikke er væltet ind til Super Bowl eksempelvis. Så nu må vi se, om folk får lyst til at komme ud, vi ved det ikke endnu. Det kan få konsekvens, at folk stadig er bange for smittetrykket. Det er ikke restriktionerne direkte, men indirekte, siger han.

Der er også glæde på havnen, hvor Restaurant Thaimark planlægger at genåbne fredag i næste uge efter at have holdt coronalukket i januar, og hvor bordbestillingerne så småt er begyndt at komme ind.