Kendt par køber historisk hotel i Gudhjem

Kendt par køber historisk hotel i Gudhjem
Therns Hotel i Brøddegade er blevet købt af Jannie og Martin Buch Thorborg, som har planer om at drive det som et familiehotel. Det fortæller Jannie Buch Thorborg. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | GUDHJEM | ABONNENT | 11. JAN 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | GUDHJEM | ABONNENT
11. JAN 2022 • 07:30

Jannie og Martin Buch Thorborg har købt Therns Hotel og det lokale vandrerhjems hovedbygning i Gudhjem. De vil selv drive hotellet og forpagte vandrerhjemmet ud.


To velkendte bygninger i Gudhjem har fået nye ejere. Det drejer sig om Therns Hotel i den nedre del af Brøddegade og Sct. Jørgens Gård på Ejnar Mikkelsens Vej, som de fleste nok vil kende som Gudhjem Vandrerhjem. Begge er blevet overtaget af iværksætterparret Jannie og Martin Buch Thorborg, som i efteråret også købe Hotel Klippen i Grevens Dal.

– Vi har ikke tænkt os at købe mere, det er rigeligt det her. Det er ikke noget med, at vi vil overtage Gudhjem.

Men det gav bare rigtig god mening at have nogle flere sengepladser, fordi der er nogle synergier med personale, samarbejdsaftaler og så videre, og så synes jeg, at det er sjovt. Det er min drøm, og jeg synes, at Klippen var lidt for lille til, at det var rigtig sjovt. Det er derfor, siger Jannie Buch Thorborg til Tidende.


Iværksætterparret Buch Thorborg har købt Gudhjem Vandrerhjems hovedbygning, Sct. Jørgens Gård. Den bliver efter planen forpagtet ud til dem, som har drevet Hotel Klippen i byen i de seneste tre år. Foto: Jacob Jepsen


Ikke lige med det samme

Selvom hun fremhæver, at der er fordele ved at have både Hotel Klippen og Therns Hotel, bliver de to hoteller ikke en samlet forretning. Koncepterne bliver lidt forskellige.

– Klippen bliver lidt mere high end, hvor jeg gerne vil have, at Therns er mere til børnefamilier og lidt billigere, fortæller Jannie Buch Thorborg.

Meningen er at sætte det store, gamle hotel i Brøddegade i stand, men det sker ikke lige med det samme.

– Jeg har ikke råd til at smide en masse millioner i det, så det bliver, som det er nu. Der kommer ikke en eller anden kæmpe forvandling, men vi vil meget gerne gøre noget ved det, og det kommer vi til i løbet af de næste fem-ti år. Det er det samme med Klippen i øvrigt, hvor vi allerede er i fuld gang siger Jannie Buch Thorborg, som sammen med sin mand også ejer en kombineret butiks- og boligejendom på den anden side af Brøddegade, hvor hun driver butikken Førder og baren Minipenny.

Slut med skoleelever

Therns Hotel indeholder også en restaurant, som på nuværende tidspunkt er lejet ud. Udlejningen fortsætter, fortæller Jannie Buch Thorborg, som ikke har interesse i at drive restaurant.

– Vi har terrassen på Therns, hvor der ikke er noget, men jeg ved ikke, hvad vi skal med den. Der er ikke lagt nogen plan, men der er mange muligheder.

Parret har som nævnt købt både Therns Hotel og Gudhjem Vandrerhjem, men det har ikke tænkt sig at drive begge steder. Jannie Buch Thorborg stiller sig i spidsen for hotellet, og vandrerhjemmet bliver forpagtet ud. Der er indgået en mundtlig aftale med det argentinske par, som har drevet Hotel Klippen i de seneste tre år.

– De er super søde og cool, og de har længe drømt om at blive selvstændige. Vi kommer ikke til at have noget med den forretning at gøre overhovedet. Vi hjælper dem selvfølgelig i gang og støtter dem, og vi sender selvfølgelig også gæster ned til dem, men det er deres egen forretning. Der kommer ikke til at være skoleelever mere, det bliver mere hostel, siger Jannie Buch Thorborg.


Jannie Buch Thorborg synes, det er sjovt at drive hoteller. I efteråret købte hun sammen med sin mand, Martin, Hotel Klippen i Gudhjem, og nu har de også købt Therns Hotel, da det gav mening at have flere sengepladser. Arkivfoto: Jacob Jepsen


Huse til salg

Det er ikke kun på Sct. Jørgens Gård, at det er slut med skoleelever. Det er det også på Therns Hotel, som inden ejerskiftet blev drevet sammen med Gudhjem Vandrerhjem.

– Lejrskoler bliver der ikke mere af hos Therns. Den tidligere ejer havde stordriftsfordele med køkken, hvor der blev lavet mad morgen, middag og aften, og det er ikke lige os, fortæller Jannie Buch Thorborg.

Aktuelt er der mindst yderligere to huse til salg i Gudhjem, som har været brugt til vandrerhjemsdrift. De er til salg som helårshuse med bopælspligt, og Jannie og Martin Buch Thorborg er af lokale blevet spurgt, om de også har købt dem. Det har de ikke, og det har de heller ikke tænkt sig at gøre, understreger hun.

– Folk spørger meget, om vi har købt de der huse, og om vi vil bruge dem, når nu der er bopælspligt. Det har vi ikke. Vi er selvfølgelig bare interesserede i, at der er nogen, der flytter til byen, siger Jannie Buch Thorborg.

Tidende kontaktede i december Gudhjem Vandrerhjem, da helårshusene kom til salg for at høre hvorfor. Vi har ikke hørt tilbage. Vi kontaktede også ejendomsmægleren, som ikke kunne udtale sig.