Skidegodt: Egon har rustet sig ekstremt godt til at modstå elprisernes himmelflugt

Skidegodt: Egon har rustet sig ekstremt godt til at modstå elprisernes himmelflugt
Egon Jensen fra Spar i Aakirkeby og Gudhjem var forudseende, da han i foråret skiftede alle sine lysstofrør ud med LED-lamper. Men butikkernes frost- og køleanlæg trækker stadig strøm, og den er blevet 40 procent dyrere, fortæller købmanden. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 2. OKT 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
2. OKT 2022 • 05:30

Sæsonen er slut.

Det er så nærmest også det eneste positive Egon Jensen kan komme i tanke om, når han skal forholde sig til de stigende elpriser.

– De kolde øls tid er ikke lige nu, konstaterer købmanden, der ejer Spar-butikkerne i Aakirkeby og Gudhjem sammen med hustruen Charlotte Mondrup.

I Aakirkeby-filialen alene steg elregningen i august med 40 procent.

– Og det er selv om vi har gjort alt, hvad vi overhovedet kunne gøre for at sænke elforbruget, siger Egon Jensen, der har tvunget elforbruget yderligere 12 procent ned i september.

Han kan dog glæde sig over at begge Spar-butikkerne indenfor de seneste år har gennemgået en total renovering, med medfølgende energioptimering af frost-, køle- og lysanlæg.

Det har vist sig at være ekstremt heldigt, set i lyset af elprisernes nylige himmelflugt.

– Vi skiftede i marts alle vores lysstofrør ud med LED-lys, som koster fem gange så lidt og holder fem gange så længe. Og så har vi Bornholms næststørste solcelleanlæg på taget. Det dækker 40 procent af vores strømforbrug i snit, siger Egon Jensen.

Tilbage er nu at skrue på de små knapper.

– Vi kører blandt andet med natsænkning af temperaturen, der hvor vi kan, og så lukker vi for nedkølingen af øl og sodavand mellem 19.00 om aftenen og 10.00 om morgenen, siger Egon Jensen.