Skal sælge 20 gange så meget som på en dag i Snogebæk
Snogebæk Take Away er for første gang på Folkemødet, og der skal løbes stærkt og trækkes kunder til butikken, hvis det skal blive en overskudsforretning.
Sopha Nerst er i fuld gang med at måle temperatur på en af de mange metalliske beholdere, der fylder godt op i den lille madbod på Kæmpestranden i Allinge.
Normalt holder hun og de mange thailandske madretter til i Snogebæk, men i år har hun vovet pelsen og lejet en madbod på Folkemødet.
– Vi synes, at det er et spændende arrangement, og der kommer rigtig mange mennesker, og så har vi bare hørt om det rigtig mange gange og fra mange andre, forklarer hun.
– Når vi plejer at stå i Snogebæk, så kommer der ofte folk forbi om aftenen, som har været på Folkemødet hele dagen, og så skal de have noget at spise. Så siger de, at de ville ønske, at man kunne få min mad på Folkemødet.
Derfor har hun i år taget opfordringen til sig og prøver konceptet af, for at se om der er en reel interesse i det og en mulighed for faktisk at tjene penge.
– Der er meget stille lige nu, men der er flere, der er gået forbi, som har sagt at de kommer tilbage senere. Og det håber jeg de gør, for jeg har brug for en lang kø hele aftenen, griner hun.
Det er nemlig ikke helt gratis at leje en bod, og en hurtig hovedregning får hende til at gætte på, at der over de tre folkemøde-dage skal sælges omkring 2.000 portioner thaimad, for at regnskabet går i nul.
– Men det er også fordi der også er løn og den slags. Og hvis der kommer 100.000 mennesker, så burde man kunne sælge 2.000 retter mad, mener hun.
– Så vi håber, at vi får rigtig travlt.
På en almindelig sommerdag i Snogebæk sælger hun måske 100 portioner mad, og det betyder, at der skal skrues gevaldigt op for produktionen og farten på øseskeen i de kommende dage. Derfor har hun valgt at skære ned på menukortet og kun tilbyde et udsnit af de retter, hun plejer at sælge hjemme i butikken på Sydbornholm.
Tror du, at du har taget nok mad med?
– Det håber jeg ikke, siger hun med eftertryk, mens hun tager en bestilling på 13 retter thaimad, der skal være klar til senere.
Så skal der bare sælges 1.987 portioner mere.
Foto: Sarah Thun Kristensen
Rusland: Bornholm bruges til at true os!
NYT JOB
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration