Se de vilde prisstigninger: Gårdejer må drosle ned for luksuskød

Lene Andersen og gemalen Keld Andersen startede gårdudsalg i 2020 og kæmper for at kunne fortsætte. Arkivfoto: Jacob Jepsen
10. JUN 2022 • 07:30

Torben Østergaard Møller
Journalist
Journalist
Glasergård Gårdudsalg i Østerlars vil gerne producere kød fra Hereford-kvæg og havde planer om at udvide med frilandsgrise. Men det var i januar, nu er alt ændret.
Tingene er løbet hurtigt i dette år, som begyndte håbefuldt med en coronakrise, som begyndte at dampe af, men hvor den positive udvikling blev overhalet inden om af Putins krig i Ukraine. Den har sat verdenssamfundet under et overraskende pres på blandt andet fødevareområdet med store prisstegninger på blandt andet korn, gødning og solsikkeolie til følge.
Vil du have nyheder uden begrænsning? Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er: |