Sådan fik de en ny restaurant

Sådan fik de en ny restaurant
Iværksætter parret har hænderne fulde med restauranter og konditeri. Foto: Søren Strandman-Møller
ERHVERV | 8. JAN • 05:30
ERHVERV | 8. JAN • 05:30

En kort besked på et socialt medie sparkede karrieren et helt nyt sted hen.

Det er midt i aftenrykket, hvilket på restaurationssprog betyder, at der er grumme travlt i biksen. Martin Nick Hansen står i køkkenet i Restaurant Selvhenter, som han ejer sammen med sin partner, Charlotte Leffland.

Martin er ved tilberede svampepasta, da Charlotte kommer hen med sin telefon, der har skærmen fuld af Instagram. Og skærmen viser en besked, som Charlotte netop har fået. Budskabet er enkelt. Vil I overtage forpagtningen af restauranten på Melsted Badehotel? Hun vender skærmen om og viser den til Martin uden at sige et ord. Pastaen får lige en opmærksomhedspause, og så går det ellers løs bag begges pandebrasker.

– Der kom lige 10.000 tanker igennem hovedet på et øjeblik. Så begynder vi at snakke sammen. ”Vi kan gøre sådan, og sådan, og sådan, hvis det skal være sådan”, fortæller Charlotte Leffland her to måneder efter, at Instagram gav dem et praj om fremtiden.

Samtalen flyder lystigt, mens tallerknerne flyver ind i restauranten.

Da den sidste gæst er gået, ryger der fluks et svar afsted til Eline Halborg-Bendtsen. Det er nemlig hende, der har sendt beskeden via Instagram, og hun er ejeren af Melsted Badehotel.

– Vi svarede Eline, at vi vildt gerne ville mødes til en snak. Det er jo ikke en aftale, man bare siger ja eller nej til på Instagram, siger Charlotte Leffland.

Kender stedet ind til marven

Snakken med Eline Halborg-Bendtsen bliver til flere snakke og endnu flere snakke. Beskeden på Instagram kom i efterårsferien. Den 13. november er aftalen på plads. Denne gang er det dog en rigtig mail og ikke blot Instagram, der er sendebuddet.

Charlotte og Martin har travlt. For godt nok åbner Melsted Badehotel først i april, men de har også lige to andre restauranter og et konditori, der skal passes. Desuden har de helt nye planer for, hvordan restauranten på Melsted Badehotel skal drives.

Heldigvis er de kendt med hotellets indretning. De har nemlig begge huseret i bygningerne – Martin med gryderne og Charlotte bag receptionsskranken samt alle mulige andre steder på hotellet. Det er også én af de medvirkede årsager til, at parret har sagt ja til at overtage forpagtningen af restauranten. De kender stedet og kender til potentialet.

Charlotte og Martin er langt med de nye planer. Restauranten skal integreres endnu mere med selve hotellet.

– Det skal være en stor del af hotellet i den forstand, at den er fokuseret mere på hotelgæsterne. Alle, der bor her, skal have sikret plads, siger Martin Nick Hansen.

Der er dog ingen tvangsfodring, når man har lejet et værelse på Melsted Badehotel.

– Hvis hotelgæsterne vælger at gå ud og spise et andet sted, sælger vi bordene til udefrakommende gæster, siger Martin Nick Hansen.

Beboerne først

Restauranten har 80 pladser, og parret regner ikke med, at der er fyldt op med hotelgæster hver aften.

– Vi kommer altid til at have nogle pladser til udefrakommende gæster hver dag, siger Charlotte Leffland. Men de tjekker dog først, hvor mange gæster, der ønsker at spise på stedet, inden bordene bliver frigivet til ikkeboende med sult.

Menukortet gennemgår også en transformation.

– Der kommer til at være daglig variation, men det bliver kortet lidt ned, så vi bedre kan lave de variationer. Men frokosten bliver fast, og den er åben for alle udefrakommende gæster, siger Martin Nick Hansen.

– Hotellets gæster er alligevel ude at se øen i løbet af dagen…, bryder Charlotte Leffland ind, mens Martin Nick Hansen hurtigt erobrer ordet tilbage. Der er symbiosetanke og ditto tale.

– …og det er et godt besøgt sted til frokost. Der kommer mange bornholmere her, så det vil vi gerne imødekomme, siger Martin Nick Hansen.

En restaurant forsvinder

Parret har ikke tænkt sig at afhænde alle deres nuværende projekter. De har for nylig åbnet konditori, og restauranten på molen i Nexø er heller ikke voldsomt gammel.

– Men vi har supergode folk på, og det har hele tiden været planen, at de skal drive det dernede. Vi har én, der producerer kager, og det skal hun blive ved med. Vi kan godt lave kaffe, og Martin kan også bage. I nogen grad. Jeg kan også godt. Til husbehov. Men i den kaliber, som vi gerne vil have dernede, har vi på intet tidspunkt haft ambitioner om selv at være der. Der er nogen, der har mere interesse i det, og er bedre end os til det, siger Charlotte Leffland.

Kan I gabe over mere end det her, eller er munden fuld nu?

– Vi sætter aldrig begrænsninger. Men nu er Poké (parrets restaurant Poké Yo i Rønne, red) sat til salg. Det er vores allerførste butik, og salget er en blanding af, at vi blev tilbudt det her, og at vi godt kunne mærke, at der i hvert fald i første sæson skal være et helt andet fokus på at være her. Der ligger altid sindssygt meget arbejde bagved. Det er altså ikke piece of cake, siger Charlotte Leffland.

Så skal der tændes op i kulden

I dag har Melsted Badehotel lukket fra sidste weekend i efterårsferien, til første weekend i april. Sådan har det også været for restauranten, men det ser ud til at blive ændret en smule.

– Vi snakker om, at vi også gerne vil lave nogle ting her udenfor sæsonen. Nogle julefrokoster, nogle selskaber og alle sådan nogle ting, fordi vi er her stadigvæk og har også noget personale hele året rundt, siger Martin Nick Hansen.

Han har tidligere arbejdet på flere fine restauranter i København, og det kommer til at være en stor fordel for parret, når det skal tiltrække kvalificeret arbejdskraft i sæsonen.

– Der sker intet i København om sommeren, der er byen helt død. Så der er mange, som vil sige, at nu kan jeg lige så godt tage til Bornholm i tre måneder, siger Martin Nick Hansen.

For det er kun i højsæsonen, at parret har brug for en stor stab. Skuldersæsonen kan klares med de få faste. Ja, og altså parrets egne hænder.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT