Røde tal i bryggeriet: 'Slet ikke bekymret for fremtiden'

Røde tal i bryggeriet: 'Slet ikke bekymret for fremtiden'
De seks 1000-liters tanke på billedet har Small Batch haft siden opstarten i 2015 - men i marts sidste år indkøbte han tre nye tanke i dobbelt størrelse. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 18. MAR 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
18. MAR 2023 • 15:30

En stor investering og mindre købelystne kunder har givet bryggeriet Small Batch sit første underskud på bundlinjen.

Kendthedsfaktoren bliver større og større, og Small Batch er efterhånden et anerkendt bryggeri blandt de danske ølentusiaster. Ikke mindst efter en placering som årets niendebedste bryggeri ud af de 251 danske bryggerier.

Sådan lyder det fra direktør Johnny Carl Fagerlund, som også er virksomhedens eneste fuldtidsansatte.

Men lige lidt hjælper det, når krig og inflation udhuler kundernes lommer, og de derfor ikke længere rækker så ivrigt ud efter øllet på den øverste hylde. Det har Rønne-bryggeriet fået at mærke efter et regnskabsår, som for første gang går i minus.

– Alting er blevet dyrere, vores råvarer er blevet dyrere, men vi vil ikke sætte prisen op, fordi vi ikke vil miste kunder på det her. Vi er bare i en krisetid, hvor man ikke tager fra den øverste hylde, som man tidligere har gjort, forklarer Johnny Carl Fagerlund, som også har investeret i nye tanke i det seneste regnskabsår, hvilket også har udfordret balancen i regnskabet.

Men selvom tallene for 2022 er røde for første gang siden starten i 2015, så er bryggeren fortrøstningsfuld omkring fremtiden for det lille bryggeri.

– Sådan er det jo at være selvstændig. Så er det mig selv, der betaler gildet, når det går ned ad bakke, forklarer han.

I det kommende år vil han fortsætte den innovative stil, allerhelst fortsat holde priserne i ro og ride videre på den bølge af hype, han oplever, der er kommet omkring specialøllet fra hans bryggeri.

– Energien er begyndt at blive billigere, og det ser ud som om tingene er lidt på vej tilbage til normalen igen, så jeg er slet ikke bekymret for fremtiden, slutter han.