Rema-købmand ærgrer sig: Vi mangler varer, og det starter en ond cirkel

Rema-købmand ærgrer sig: Vi mangler varer, og det starter en ond cirkel
Man må regne med nogle tomme hylder i Rema 100 i Gartnervangen lørdag. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 25. JUN 2022 • 10:29
NYHED | RØNNE | ABONNENT
25. JUN 2022 • 10:29

Niclas Janum Fuglsang fra Rema 1000 i Gartnervangen melder om tomme hylder grundet en strandet trailer i Køge. "Det er forfærdeligt", siger han.

Det er en ærgerlig købmand, Tidende fanger over mobilen, da Niclas Janum Fuglsang fra Rema 1000 i Gartnervangen er ombord på Bornholmslinjens færge på vej væk fra Bornholm lørdag formiddag.

Han har nemlig kunnet konstatere, at den trailer med dagligvarer, han havde regnet med, hans butik skulle have modtaget lørdag morgen, ikke kom frem.

Den strandede i Køge fredag aften, fordi rederiet havde en afgang med farligt gods i den alvorligste kategori, hvilket lægger skrappe restriktioner på, hvad der i øvrigt må lastes på færgen. På grund af en kommunikationsbrist fik Bornholmslinjen ikke kommunikeret problemet videre til Ole Holm Transport, som dermed ikke fik mulighed for eventuelt at omrokere på nogle ting og i det mindste få noget af indholdet fra fem trailere med. I stedet strandede de alle i Køge.

Niclas Janum Fuglsang da han netop var blevet selvstændig købmand, og alt så lyst ud. Arkivfoto: Jacob Jepsen

– Vores trailer blev afvist i Køge, bekræfter Niclas Janum Fuglsang.

– Vi modtager en trailer om dagen, som Ole Holm Transport sørger for kommer til Rønne, men min chauffør kontaktede mig lørdag morgen og fortalte, at traileren ikke var nået frem til Rønne Havn. Vi havde intet fået at vide om det, men det var jo en trailer fuld af dagligvarer, og det kommer i første omgang til at have den betydning, at de kunder, som kommer for at handle hos os lørdag, højst sandsynligt kommer til at møde en del tomme hylder.

– I anden omgang er det et problem, fordi vi rent personalemæssigt havde planlagt ud fra, at vi skulle have folk på arbejde til at få varerne ud på vores hylder, men nu var der så ikke nogen varer at sætte på plads. Så når traileren forhåbentlig kommer frem søndag, har vi ikke sat et hold, som er klar til at få varerne ud på hylderne, og hvis ikke vi kan overtale nogle gode kolleger til at at møde ind søndag morgen, får vi simpelthen svært ved at få varerne ud i butikken til kunderne, siger Niclas Janum Fuglsang.

– Det er jo alt sammen noget, vi har haft planlagt i lang tid, men det er selvfølgelig, hvad der kan ske, når man bor på en ø, og en trailer så strander på den måde. Det har store konsekvenser for os i butikken.

Det værste

Så vidt han er orienteret bliver også Netto og Lidl ramt af manglende varer på grund af de strandede trailere.

Er det en skønsom bladning af dagligvarer, I skulle have modtaget med den trailer, som ikke nåede frem?

– Ja, det er jo for eksempel frugt og grønt, som vi modtager syv dage om ugen. Det vil sige, at al den frugt og grønt, jeg skulle have modtaget i dag, bliver daggammel, når den forhåbentlig kommer på hylderne søndag, så det er sådan en ond cirkel, der bliver startet. Og i første omgang synes jeg, det værste er, at de kunder, som har valgt at have tillid til os og handle hos os i dag, måske ikke oplever, at vi lever op til deres tillid. Det er forfærdeligt som selvstændig købmand at skulle skuffe folk, siger Niclas Janum Fuglsang og pointerer, at begge Rema 1000-butikkerne i Rønne bliver ramt af situationen.

– Men nu arbejder vi altså på højtryk for at samle et hold, som kan møde ind søndag morgen og løse situationen bedst muligt, og så kunderne mærker mindst muligt til det, når traileren kommer i morgen, tilføjer Niclas Janum Fuglsang.

Det er godt et år siden, han etablerede sig som selvstændig købmand i Rønne, idet han blev franchisetager Rema 1000-kæden.