Ølplatform sender bornholmsk bryggeri til tops
Ifølge ølplatformen Untappds brugere er Penyllan Danmarks bedste mikrobryggeri. Arkivfoto: Allan Rieck

FØDEVARER | TEJN | GRATIS
2. AUG 2021 • 13:07
Henrik Nielsen
Journalist

Ølplatform sender bornholmsk bryggeri til tops

For 10 år siden lancerede amerikanerne Greg Avola og Tim Mather Untappd, som er et socialt medie for alle, der elsker øl. På Untappds platform kan alle brugere anmelde de øl, de drikker, og det hele bliver samlet i hitlister over de bedste øl og bryggerier i en masse forskellige kategorier.

I en af disse kategorier er Penyllan i Tejn kommet helt til tops, fortæller medindehaver Christian Skovdahl Andersen i en mail.

Kategorien er mikrobryggerier i Danmark, hvor Penyllan i skrivende stund har en score på 4,024. På andenpladsen ligger Alefarm Brewing i Greve med en score på 3,83. Højest mulige score er 5.

For at komme på listen skal et bryggeri have været anmeldt mindst 1.000 gange samt have mindst fem forskellige øl at byde på. For at finde bryggeriets score lægger man de enkelte øls scorer sammen og dividerer med antallet af øl.

Penyllans 23 forskellige øl er anmeldt 6.524 gange.

I kategorien mikrobryggeri i Danmark har Penyllans søsterbryggeri Beer Here en score på 3,567, Small Batch Bornholms score er 3,387, og Svaneke Bryghus ligger på 3,13.Flere nyheder