Der er bornholmske råvarer og masser af grønt, fisk og skaldyr på menuen i den nye restaurant på Strandhotellet. Selv navnet har sine rødder i det bornholmske.
Det fortæller Pia Bajlum fra Strandhotellet Sandvig Aps forud for åbningen af hotellets nye restaurant fredag den 12. maj.
Restaurantens navn er Enbârt, som betyder noget i retning af "lutter, noget rent og enkelt".
– I Enbârt tager vi udgangspunkt i de bedste, gerne økologiske, bornholmske råvarer sammensat i et rent og elegant udtryk for hele familien – præcis som det hører sig til på et strandhotel. Vi vil gerne finde og tilberede de fine råvarer, vi har på øen, og helst når de er i sæson og allerbedst. Fordi vi ligger lige ud mod havet, vil der altid være fisk og skaldyr fra vores leverandør, Fiskerikajen, på menuen. Men man kan selvfølgelig også altid få et stykke kød fra dyr, der har haft det godt, serveret. Vigtigst er det, at vi har en holdning til det, vi vælger at lægge på tallerkenen og sætte foran vores gæster, siger Dennis Poulsen, køkkenchef på Enbârt i en pressemeddelelse.