Ny restaurant åbner i kendte lokaler

Ny restaurant åbner i kendte lokaler
Holdet bag 1628. Fra venstre er det Alex Bak, Nis Staack og Martin Reckendorff. Eget foto
ERHVERV | 4. MAR • 17:20
ERHVERV | 4. MAR • 17:20

En ny bistro og vinbar flytter ind på Amtmandsgården. Håbet er at skabe sted, som bliver en naturlig del af lokalsamfundet, lyder det fra holdet bag den nye satsning.


Amtmandsgården i Rønne får nu en ny bistro og vinbar, når det nye projekt kaldet 1628 åbner dørene den 3. april.

Bag den nye restaurantsatsning står Alex Bak, Martin Reckendorff samt ejeren af Amtmandsgården Nis Staack.

"Med åbningen af 1628 ønsker trioen at skabe en hyggelig og afslappet oase i hjertet af Rønne, hvor mad og vin mødes i en perfekt symfoni. Visionen er klar: Gæsterne skal forkæles med retter og vine af høj kvalitet, skabt med respekt for bæredygtighed, økologi og de lokale råvarer", lyder det i en pressemeddelelse fra holdet bag 1628.

Alle tre har stor erfaring fra restaurationsbranchen, og derudover kender de hinanden rigtig godt. Og netop det venskab var startskuddet til, at de nu er gået sammen om det nye projekt, fortæller Martin Reckendorff, der selv tidligere har haft Restaurant 1B i Svaneke.


– Det kom på benene ved, at vi var tre gode venner, der sad og snakkede sammen om, at vi skulle lave noget sammen. Vi kender jo hinanden fra tidligere og har også før flirtet med tanken om at lave noget samarbejde, men hvor tiden ikke rigtig har passet. Men nu passede det hele, siger Martin Reckendorff.




Amtmandsgården får snart en ny restaurant. Arkivfoto: Jakob Nørmark

 

Åbent hele året

I første omgang vil den nye restaurant have åbent om aftenen torsdag til søndag, men når man kommer længere frem og sæsonen tillader det, vil der være flere åbningsdage, hvor man også åbner op udenfor i Amtmandsgården, forklarer Martin Reckendorff, før han tilføjer:


– Men det er ikke kun en sæsonrestaurant. Vi kommer til at have helårsåbent, og vi kommer også til at lave en masse events og arrangementer hen over de stille måneder og vinteren.

Bistroen og vinbaren vil således være vært for en række begivenheder, der spænder fra vinsmagninger og gourmetmiddage til pop-up events og temaaftener.

"Uanset om du er vinentusiast, madelsker eller blot søger en hyggelig aften ude, vil der altid være noget nyt og interessant at opleve hos 1628. Alex, Martin og Nis ser frem til at bringe både lokale og internationale inspirationer til bordet og skabe et kulinarisk samlingspunkt for deres gæster", lyder det fra holdet bag 1628, der håber på at skabe sted, som bliver en naturlig del af lokalsamfundet, hvor både lokale og besøgende kan samles og nyde en uformel, men eksklusiv madoplevelse".

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT