Mejeri skal forvandles til bed and breakfast

Mejeri skal forvandles til bed and breakfast
Thomas Moody Avnberg, der ejer det gamle mejeri i Pedersker, fortæller, at bygningen rummer 350 kvadratmeter helårsbolig og yderligere 170 kvadratmeter, der er registreret som hotel og pensionat. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 11. SEP 2023 • 05:30
Anna Holm
Journalist
NYHED | ABONNENT
11. SEP 2023 • 05:30

Parret bag caféen Groland i Rønne har kastet deres kærlighed over det gamle mejeri i Pedersker, som de vil omdanne til et Bed and Breakfast.

Gro Kückelhahn og hendes mand Andreas Roland Berg meldte søndag ud på sociale medier, at de vil åbne et Bed and Breakfast i det gamle mejeri i Pedersker.

"I mejeriets store, gamle og smukke mejerisal skal vi afholde fester og events. Stedets fire lejligheder og otte værelser, vil vi omdanne til et Bed and Breakfast med alle Grolands små detaljer og finurligheder, som I kender dem", skriver de på facebook.

Parret skal forpagte stedet, som ejes af Thomas Moody Avnberg, som har nok at se til med sit eget firma TJ-regnskabsservice.

– Jeg er revisor til daglig og forstår mig ikke på at drive restaurationsforretning. Så der har hele tiden været planer om, at nogen skulle ind over, siger han til Tidende om sin investering, som har vist sig at trænge til en kærlig hånd.

– Da jeg købte det for et års tid side, troede jeg, at det var i bedre stand, erkender han.

Derfor er han i fuld sving med at sætte den gamle smukke mejeribygning i stand udvendigt.

– Der kommer nye vinduer og døre i næste uge. Taget er ved at blive kigget efter, og så skal Gro og Andreas ellers smøge ærmerne op for at gøre det i stand indvending, siger Thomas Moody Avnberg.

Han fortæller, at han efter købet af bygningen lavede et opslag i facebookgruppen Bornholms Frie Familieklub, hvor han håbede at finde en familie, der hjemmepassede deres børn og kunne se sig selv bo i bygningen, mens de lavede en forretning. Han kom da også derigennem i kontakt med en svensk familie, som ville overtage stedet, hvilket Tidende skrev om i juli måned.

– Men det gav lidt for meget bøvl, da jeg skulle hjælpe dem med alle regler i forhold til at starte en virksomhed op i Danmark, så jeg endte med at sige nej til dem.

 


 

 

I mejeribygningens store sal skal der etableres et stort køkken og toiletter, så der kan afholdes arrangementer i den store sal, fortæller Thomas Moody Avnberg. Arkivfoto: Berit Hvassum

 

Drømmen om mejeriet

Nogenlunde samtidig havde Thomas Moody Avnberg fået en anden seriøs henvendelse. Den kom fra Gro Kückelhahn og Andreas Roland Berg, som kunne fortælle, at de havde set på det gamle mejeri, da de overvejede at flytte til Bornholm. Dengang havde de ikke mulighed for at købe bygningen, selvom det for dem var drømmestedet. I stedet endte de med at leje sig ind på Kirkepladsen i Rønne, hvor de lige siden har drevet caféen Groland og afprøvet bornholmerlivet.

"Bornholm har vundet vores hjerter. Men mejeriet var svært at glemme, så da vi for nyligt fik muligheden for at forpagte det, kunne vi selvfølgelig kun sige ja tak", skriver de to erhvervsdrivende på Grolands facebookside.

Thomas Moody Avnberg fortæller til Tidende, at de to nye forpagtere kom med en gennemtænkt ide med forretningsplaner.

– Det var derfor, jeg valgte dem. Jeg havde en god mavefornemmelse, siger revisoren, som kan fortælle, at de nu er kommet frem til en aftale, der giver mening for begge parter.

– Jeg vil gerne have, at det bliver et super godt sted. Jeg vil ikke bare fylde mine lommer med penge, uden at de (Gro og Andreas, red.) får noget ud af det. Det skal give mening for begge parter, og det skal blive et godt sted i Pedersker, hvor vi skal give noget tilbage til folk i byen, siger Thomas Moody Avnberg.

Café i Rønne lukker

Med den glade nyhed for Pedersker følger en trist nyhed til rønneboerne, der har haft glæde af caféen Groland på Kirkepladsen over for Sankt Nicolai Kirke.

"Vi lukker desværre vores dejlige lille spiseri i Rønne efter jul, men vi vil lejlighedsvis holde åbent fra oktober til december", skriver Gro Kückelhahn og Andreas Roland Berg på facebook.