Selv fik han nej, men det regner han ikke med, at Energinet også vil komme ud for. Eller nogen af de andre aktører, der måske gerne vil slå sig ned ved landanlægget og al den megen overskudsvarme.
– Man får et anlæg, som man bare vil lade vokse. Der bliver bare kørt derudaf, og "vi skal lige koble det her og det her på". Og skidt med de erhvervsaktører, der er i området, og skidt med hvad der tidligere er blevet besluttet. Vi er oppe mod nogen, der ønsker at afvikle noget, som man har hæget om i generationer, siger Jørn Ole Sonne.
Han har ikke kun læst op på gamle planer fra Aakirkeby Kommune. Ekspropriationsloven af 4. juni 1964 med senere ændringer har han også haft fremme og studeret. Det hjalp heller ikke på humøret.
– Vores position er svag. Der er jo nogle standardtakster, når staten vil ekspropriere. Og er man så ikke tilfreds med dem, kan man føre en retssag, siger Jørn Ole Sonne.
– Når de formentlig ønsker at inddrage vores areal, vil jeg sige, at vi også har noget at handle med. Men jeg er ikke afklaret omkring, hvad vi gør. Jeg er stadig så naiv, at jeg tror, at der kommer en fornuftig løsning for det bornholmske samfund, siger han.