Landmænd drømmer om at sælge kikærter til restauranter

Landmænd drømmer om at sælge kikærter til restauranter
Kikærter og andre bælgfrugter fra Foods Bornholm kan købes i flere butikker. Nu drømmer producenterne om, at de også kan finde vej til tallerkener på restauranter og i institutioner. Foto: Foods Bornholm
NYHED | ABONNENT | 9. SEP 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
9. SEP 2023 • 15:30

Foods Bornholm sælger sine planteproteiner i en række lokale butikker og i Torvehallerne i København.

Tænk globalt, handl lokalt. Sådan lød det, da miljøbevægelsen i 1990'erne prøvede at overbevise danskerne om at finde en livsstil, der fordeler jordens ressourcer mere ligeligt, og sådan kan det lyde igen i 2023, når en gruppe lokale fødevareproducenter prøver at overbevise bornholmere om, at de skal bruge lokalt producerede bælgfrugter hjemme i køkkenet.

Inden højsæsonen fandt planteproteiner som kikærter og belugalinser vej til Skafferiet på Gaarden i Melsted, og nu kan nogle af Foods Bornholms bælgfrugter også købes hos lokale brugser og købmænd. Interessen er stor, købelysten lidt mindre.

– Det er ikke sådan, at vi er blevet væltet, desværre. Der er da blevet solgt lidt, og der er masser af opmærksomhed på det, men det går stadig stille og roligt med salget, siger bestyrelsesformand Christian Møller Holm fra Foods Bornholm, der er en samling af 14 producenter af planteproteiner.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.