Kokken Truberg takker corona for nyt koncept

Kokken Truberg takker corona for nyt koncept
Frank Truberg måtte retænke sin cateringvirksomhed, da corona brød ud. I dag laver han mad til små selskaber, og det har ifølge ham vist sig at være en god forretning. Arkivfoto: Berit Hvassum
INTERVIEW | ERHVERV | GUDHJEM | Onsdag 24. november 2021 • 14:00
INTERVIEW | ERHVERV | GUDHJEM | Onsdag 24. november 2021 • 14:00

Kokken og 'cateren' Frank Truberg retænkte sin forretning, da corona brød ud. Og ifølge ham er det aldrig gået bedre end nu.


Hvor andre virksomheder i restaurationsbranchen melder om problemer med aflyste julefrokoster, kan kokken Frank Truberg i Gudhjem melde om godt med arbejde i sin cateringvirksomhed, som han kører ved siden af leveringen af maden til Klippebo Plejecenter.

Han laver "god, gammeldags julefrokost", som det står på hans hjemmeside, og han melder allerede om udsolgt 2. juledag.

– Det er aldrig gået mig så godt, som det gør nu. Jeg har ikke en eneste aflysning, fordi jeg indretter mig. Jeg laver julefrokosten i portioner, hvis man ønsker det, og jeg laver også gerne bestillinger til bare to personer, siger han.

Ideen med at lave selskaber med helt ned til to kuverter kom, da corona lukkede landet ned første gang. Og ifølge Truberg har det været en succes lige siden.

– De senestee to år har været de allerbedste år. Jeg kom til Bornholm i 1988, og jeg har været den største herovre. Nu er jeg den mindste, og det går rigtig godt, fortæller Frank Truberg.

Han har tidligere i sin karriere drevet a la carte-restaurant og selskabslokaler og været tæt på at gå konkurs. Men situationen er ifølge ham en helt anden i dag, hvor hans virksomhed er mindre.

– I dag er der overskud, og banken gider godt tale med mig. Den fremgang startede for to år siden, da corona kom, og jeg måtte tænke, hvad gør jeg så, siger han.

FÅ ABONNEMENT