Jysks ejer overvejer ny butik i Rønne

Jysks ejer overvejer ny butik i Rønne
Ilva kan få en ny nabo, hvis Lars Larsen Group får lov til at bygge en ny boksbutik ved siden af møbelbutikken på Åkirkebyvej i Rønne. Arkivfoto: Nanna Krogh
NYHED | ABONNENT | 22. SEP 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
22. SEP 2023 • 15:30

To butikskæder har henvendt sig til kommunalbestyrelsen, fordi de ønsker at bygge nye boksbutikker ved Åkirkebyvej i Rønne. Torsdag viste et flertal i kommunalbestyrelsen sig villigt til at ændre kommuneplanen, så området i stedet for butikker med særligt pladskrævende varer bliver for butikker, der er så store, at de ikke kan indpasses i bymidten.

Endnu har det ikke været fremme, hvilke butikskæder det er, der har rettet øjnene mod Bornholm, Rønne og Åkirkebyvej. Det fremgår kun, at det er kæder, der ønsker at bygge store udvalgsvarebutikker på grunde, de i forvejen ejer.

Den ene henvendelse drejer sig om en butik på 1.900 kvadratmeter, der ønskes opført ved siden af Ilva. Den grund ejer LLG A/S – også kendt som Lars Larsen Group – som i forvejen har en Ilva og en Jysk i Rønne.

Tidende har på den baggrund spurgt LLG A/S, om det er den, der har planer i Rønne og i givet fald hvilke.

– Vi afventer politikernes beslutning, inden vi endeligt beslutter, om og hvilken af vores kæder der kan udvide med en butik i Rønne, fortæller kommunikationschef Julie Brinck-Søjberg i et svar til Tidende.

Flere kæder

Som nævnt står LLG A/S allerede bag to butikker i Rønne, nemlig Ilva på Åkirkebyvej og Jysk i Vibegårscentret i byens udkant. Men efterkommerne efter erhvervsmanden og stifteren Lars Larsen har andet og mere at byde på, fremgår det af gruppens hjemmeside.

Inden for detailhandel står LLG bag Jysk, Ilva, Bolia, Thirdspace, Seng, Sengetid og Sofacompany. Sengetid er en internetbutik, og Thirdspace designer og indretter lokaler for erhvervskunder. Dermed er der Bolia, Seng og Sofacompany tilbage, foruden de to kæder, der allerede har butikker i Rønne.

Bolia er en designboligkæde, der åbnede i Århus i 2000. Året efter købte Lars Larsen Group hovedparten af virksomheden, der i dag har 10 butikker i Danmark fra Aalborg i nord og København i vest. Den satser på nyfortolkninger af skandinavisk design.

Seng begyndte med en butik i Århus, som stifter og iværksætter Jørgen Bebe Staal åbnede i 1999. Siden har det udviklet sig til en kæde med 32 butikker i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Som navnet antyder, sælger kæden senge, madrasser og tilbehør. Seng blev en del af Lars Larsen Group i 2014.

Sofacompany designer sofaer, får dem håndbygget, udstiller dem og sælger dem. Kæden sælger også andre møbler til hjemmets stuer og har på nuværende tidspunkt showrooms – fremvisningslokaler – i København, Ringsted, Odense og Århus.

LLG A/S ejer blandt andet også restaurantkæden Letz Sushi, feriecentret Himmerland og havemøbelproducenten Scancom.