Jensen: Det værste er den generelle uro

Jensen: Det værste er den generelle uro
Morten Rask. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 30. SEP 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
30. SEP 2022 • 05:30

Hos Jensen Denmark A/S mærker man naturligvis de stigende elpriser – men det samme gør konkurrenterne, pointerer direktøren.


Bornholms Energi og Forsyning oplyste onsdag, at elprisen på Bornholm stiger voldsomt, således at en typisk familie på fire fra næste måned skal forvente at betale 1.000 kroner mere om måneden i strøm.

Som fastprisabonnement kan man se frem til en elpris på 6,55 kroner per kilowatttime i oktober-december, hvor man nu betaler 3,75 per kilowatttime inklusive transport, abonnement og alle afgifter.

Det giver en stigning på cirka 70 procent i forhold til sidste kvartals priser.

Men for virksomheder bliver den procentvise stigning faktisk endnu større, fastslår direktør Morten Rask, Jensen Denmark A/ S i Rønne.

Indledningsvist kan han til spørgsmålet om, hvad de stigende elpriser betyder for Jensen, lakonisk svare:

– Større udgifter.

Er I en virksomhed, der bruger strøm i stor stil?

– Ja, det kan man godt sige. Vi bruger i omegnen af tre millioner kilowatt om året, siger direktøren.

– Men det er jo sådan, at virksomhederne ikke betaler alle de afgifter, som private gør, så hvis man nu sagde, at en privat forbruger skulle betale 2 kroner for et kilowatt, kan det være, vi kun gav 1 krone. Men det betyder omvendt, at når det er selve elprisen, der stiger, så rammer det procentvis erhvervslivet hårdere.

 


Erhvervet og de stigende elpriser

Bornholms Energi og Forsyning oplyste onsdag, at elprisen på Bornholm stiger voldsomt, således at en typisk familie på fire fra næste måned skal forvente at betale 1.000 kroner mere om måneden i strøm, hvilket giver en stigning på cirka 70 procent i forhold til sidste kvartals priser.

Men for virksomheder bliver den procentvise stigning faktisk endnu større.

 

Svinger konstant

Rent faktisk mener Morten Rask, at virksomhederne kan opleve en tidobling af udgifterne på el, men påpeger samtidig, at det er svært at være konkret, fordi priserne svinger konstant, hvilket gør det svært at følge med i.

– Så vi betaler bare det, som det koster, siger han.

Kan det komme til at betyde noget i forhold til antallet af medarbejdere?

– Nej, det kommer kun til at gå ud over bundlinjen. Vi bliver ikke mindre konkurrencedygtige, for vores konkurrenter har de samme udfordringer. Men man kan sige, at vaskerierne, som vi blandt andet sælger vores maskiner til, jo også er udfordrede, fordi de bruger meget både gas og strøm, så de forsøger at reducere deres omkostninger. For vores vedkommende er det værste nok den generelle uro, for den gør, at folk får mindre lyst til at investere, siger Morten Rask.

– Men forventningen er også, at priserne bliver mere normale igen til foråret, så vi skal lige overleve den her vinter.