Himmelsk: Lynet slog ned ved Rø Kirke

Himmelsk: Lynet slog ned ved Rø Kirke
Det var himmelske underværker at se for menigheden i Rø søndag. Foto: Carsten Møller-Christensen
NYHED | ABONNENT | 20. JUN 2022 • 15:46
NYHED | ABONNENT
20. JUN 2022 • 15:46

Gudstjenesten i Rø Kirke havde søndag en lidt anderledes attraktion, end man normalt finder sådan en søndag formiddag ved kirken i Rø.

Uvejret søndag morgen bragte lyn og torden med sig, og på kirkegården var der slået et lyn ned tidligt søndag, hvilket var sket med så stor en kraft, at det havde savet et stort birketræ midt over.

– Det var jo den helt store attraktion ved den gudstjeneste. Hele menigheden skulle da ud at se det der. Vi fór jo alle sammen ud for at se det. Den havde simpelthen fået sådan en på snotten, fortæller sognepræst, Carsten Møller-Christensen.

Der var heldigvis ikke nogen i nærheden, da lynet slog ned, så der kom ingen til skade i forbindelse med lynnedslaget. Udover det store flotte birketræ selvfølgelig.

– At se sådan et træ være helt ødelagt. Det var faktisk ret højt det birketræ. Det er utroligt så meget kraft, der er i sådan et lyn, siger Carsten Møller-Christensen.

Han fortæller, at selvom der godt nok er en lynafleder på kirketårnet, så kan der jo alligevel godt ramme lyn ned i området.