Havnen skal være centerområde for at bane vej for erhverv og butikker

NYHED | TEJN | ABONNENT | 6. MAJ 2022 • 12:25
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | TEJN | ABONNENT
6. MAJ 2022 • 12:25

Efter den gældende lokalplan må havnen kun være fiskeri- og erhvervshavn. Ved at gøre havnen til et centerområde bliver det muligt at tillade andre typer af erhverv.


Måske skal vi lære at kalde Tejn Havn for Tejncentret i fremtiden. I hvert fald planlægger regionskommunen at ændre havnen til et centerområde, så eksisterende, traditionelle havneerhverv kan blive liggende, samtidig med at publikumsorienterede serviceerhverv samt mindre butikker kan etablere sig på havneområdet.

Både en indledende høring og et borgermøde har vist, at der blandt borgere og virksomheder i Tejn er stor interesse for planerne om at udvikle byens havn til andet og mere end en fiskeri- og erhvervshavn. Generelt er stemningen positiv, dog med få bekymringer. Blandt andet ønsker enkelte, at havnen fortsat skal være forbeholdt fiskeri.

Kun overnatning et sted

Det politiske niveau i regionskommunen er for tiden ved at tage stilling til, om planlægning for Tejn Havn skal sættes i gang og inden for hvilke rammer.

Embedsværket i kommunen har udarbejdet fem punkter, som er dem, politikerne skal tage stilling. Første punkt er at ændre havneområdet til et centerområde, da den nuværende lokalplan kræver, at havnen skal fastholdes som fiskeri- og erhvervshavn.

For at undgå støjkonflikter vil kommunen kun åbne mulighed for at etablere overnatning på Vestkajen, hvor der allerede er en plan om at lave et hotel, og i givet fald kun hvis der laves støjdæmpende foranstaltninger, fremgår det af et andet punkt.

 

Der skal udarbejdes ny lokalplan og nyt kommuneplantillæg for området markeret på kortet. Illustration: BRK

 

Flere parkeringspladser

Hotelbyggeriet må maksimalt være 10,5 meter højt, mens der i resten af planområdet vil blive fastlagt maksimale højder, der skal sikre, at der ikke bygges markant højere end det eksisterende byggeri, står der i et tredje punkt.

Et fjerde punkt lægger op til, at ubebyggede havnearealer inddeles i rekreative arealer og arbejdsarealer, så eksisterende havneerhverv fortsat kan have deres virke på havnen, og endelig er der et punkt, der handler om, at der udlægges areal til parkering, da der vil være større behov for parkeringspladser end i dag, hvis der både laves hotel og bymidte på havneområdet.