Harald Nyborg i gang

Harald Nyborg i gang
Både en rendegraver og en gravko var tirsdag i gang med at grave ud ved siden af Jem og Fix. Foto: William Sonne Kaalø
NYHED | ABONNENT | 22. MAJ 2024 • 05:30
NYHED | ABONNENT
22. MAJ 2024 • 05:30

Gravkøerne har spist den første mundfuld jord, men der går stadig lidt tid, før butikken slår dørene op i Rønne.

Nummer 62. Ikke din plads i køen, men blot antallet af Harald Nyborg-butikker, når gør-det-selv-varehuset slår dørene op i Rønne. Gravearbejdet er begyndt, men det tager tid at opføre så stor en bygning

– Vi forventer at åbne i første kvartal 2025. Det bliver så hurtigt, vi kan. Men af forsigtighedsmæssige årsager har vores udvikler Kurt sagt, at det først bliver i 2025, siger administrerende direktør i Harald Nyborg, Gert Sand, til Tidende.

Harald-Nyborg er kendt for at være handymandens svar på en Tiger-butik. Et kæmpeudvalg af alt det, man har brug for og alt det, man kom til at købe spontant, nu indkøbsvognen alligevel kun var halvfuld, da alt på indkøbslisten var krydset af. Mulighederne for impulskøb er temmelig store.

– Vi har omkring 10.000 varenumre. En mindre del af udvalget skifter alt efter årstiden, men ellers er resten af sortimentet fast, siger direktøren.


Foto: William Sonne Kaalø


Er der noget om snakken?

Sagen om Harald Nyborgs ankomst til Rønne har været omgærdet af en sjat mystik.

Firmaet har i lang tid afvist at bekræfte rygterne om deres mulige kommende butik, og kommunen har heller kunnet oplyse Tidende om, hvorvidt Harald Nyborg havde søgt og fået byggetilladelse til opførslen af deres gør-det-selv-land. Det er der en aldeles simpel grund til.

– Vi udtaler os aldrig om noget, før byggetilladelsen er helt på plads, siger Gert Sand.

Hvis man kender til de ældre udgaver af Harald Nyborg-butikker, venter der en positiv overraskelse i Rønne.

– Butikkens samlede areal inklusive lager bliver på cirka 3.000 kvadratmeter, og det er den størrelse, vi gerne vil opføre butikker i nu. En Harald Nyborg i en lidt gammel udgave er på 2.200 kvadratmeter, siger han.

Rønne-butikkens lager bliver dog lidt større end de andre butikkers.

– Logistikken med at få varer til øen er lidt vanskeligere end i resten af landet. Så da vi nødigt vil løbe tør for varer, har vi valgt at bygge et større lager, siger Gert Sand.

Det er især bornholmernes webshophandel, der har overbevist Harald Nyborg om, at der er et marked på Bornholm for en fysisk butik.