Det skyldes blandt andet foreningens behov for at konsolidere. Driftstilskuddet fra kommunen lød i 2023 på 283.000 kroner. Dertil kommer kontingenter, samt indtægter fra events og arrangementer. Dækningsbidraget var i 2023 på 1,7 millioner kroner, mens driftsomkostningerne lå på 1,5 millioner.
– Vi har en stram økonomi, bekræfter Maria Barslund og fortæller, at det netop er en af grundene til, at man i foreningen har taget aktiviteterne op til revision. Det sker i forbindelse med, at sekretariatsleder Mikkel Bach Jensen stopper.
– Vi involverer os i mange projekter og har i flere år ageret sekretariat for Food Bornholm og Bornholms Kulturuge. Det er mange arbejdsopgaver på en lille forenings bord. Derfor stopper vi nu med de opgaver, dels for at få en tydeligere profil, dels for at være der mere for vores medlemmer, fortæller Maria Barslund.
Farvel til seks medlemmer
Fremtiden byder også på en ny struktur i organisationen. Mikkel Bach Jensen har dels fungeret som leder for Bornholms Museum og gaarden, dels været sekretariatsleder for Gourmet Bornholm og Madkulturhuset. I fremtiden bliver Thomas Guldbæk sekretariatsleder for Gourmet Bornholm og Madkulturhuset, mens Skafferiet og ledelsen af gaarden går tilbage til Melstedgaard, der er en del af Bornholms Museum.