– Dengang spadserede man herned fra stationen ad Birkestien. Der var ingen vej og ingen parkeringspladser, kun marker, fortæller Christian Froberg Dahl. Han sidder på den terrasse, som han og hustruen for et par år siden byggede til på østsiden af det gamle fodermesterhus. Her finder restauratøren en smule fred i en ellers hektisk højsæson, hvor bilerne på travle dage holder parkeret i vejsiden helt op til Almindingsvejen.
Ekkodalen og Almindingen ejes i dag af Naturstyrelsen med undtagelse af de gamle matrikler, og selv om parkeringsarealet jævnligt udvides omkring Ekkodalshuset, er det tilsyneladende ikke nok til at absorbere den stadigt voksende invasion af sommergæster.
Müller-familien er her stadig
Ekkodalshuset er også vokset gennem de 120 år, spisestedet nu har eksisteret. I de første år var der servering mod øst. Senere kom en overdækket veranda til på nordgavlen, en attribut som Christian Froberg Dahl drømmer om at genetablere. Og i 1938 blev så opført et blokhus i træ ved siden af hovedhuset, som i dag danner rammen om Ekkodalshusets restaurant.
I de første 100 år var Müller-slægten mere eller mindre direkte involveret i driften af Ekkodalshuset, savværket og de øvrige aktiviteter i Ekkodalen. To repræsentanter fra familien har stadig adresse på Ekkodalsvejen. Men restauranten blev fra starten forpagtet ud, blandt andet til Helga Jermer, tidligere husjomfru på den nærliggende skovridergård. Hun overtog forpagtningen af Ekkodalshuset omkring 1923 og drev etablissementet frem til 1932. Derefter overtog først Gudrun Müller og to år senere Agnete Borgen Müller styrepinden frem til 1953, hvor frøken Larsen, der var kendt for sit kraftige underbid og sine sirlige regnskaber, overtog forpagtningen og drev Ekkkodalshuset frem til 1962. Fra 1966 og frem til 2005 stod Jette Müller for driften, og så er vi fremme ved Helge Østergaard og Rigmor Hansen, der var værtspar i Ekkodalshuset i otte år, indtil parret overdrog nøglerne til Joan og Christian Froberg Dahl i 2013.