Farvehandel får nye ejere og nyt navn

Farvehandel får nye ejere og nyt navn
Hans-Ole Thorsen (tv) har været farvehandler i 46 år og tager yderligere et år som daglig leder af butikken. Carsten Olsen (th) er direktør for butikkens nye ejer, Colourplus. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 10. NOV 2021 • 11:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
10. NOV 2021 • 11:30

Colourplus har købt Thorsens Farvehandel, hvor Hans-Ole Thorsen fortsætter i yderligere et år som daglig leder.


Colourplus, som er en lille kæde af specialbutikker på Sjælland og Lolland-Falster, udvider aktiviteterne til Bornholm. Det sker efter købet af Thorsens Farvehandel i Søndergade i Rønne pr. 1. januar 2022.

Direktør Carsten Olsen fra Colourplus har taget turen fra Ringsted for at mødes med sælgeren af butikken, Hans-Ole Thorsen, personalet og nogle af butikkens kunder. Lejligheden benyttes også til at fortælle Bornholms Tidende om købet.

– Vi er to ejere af Colourplus, som butikken også kommer til at hedde. Jeg står for driften af butikkerne, og min kompagnon, Jakob Mikkelsen, står for administrationen. Vi har seks forretninger, og denne bliver den syvende. Vi sælger både til private og erhverv, og det er primært maling. Men vi har på Sjælland og Lolland-Falster også blandt andet gardiner, gulvafdeling, rengøringsartikler og arbejdstøj, fortæller Carsten Olsen.

Bliver det også sortimentet på Bornholm?

– Nej, det har vi ikke pladsen til. Vi vil i første omgang fokusere på det, vi kan her i dag som farvehandel.

Vil forretningen fortsætte uændret?

– Ja, men vi kommer til at skifte hovedleverandør fra Nordsjö til Dyrup, og vi har også adgang til Sigma, og vi får Gori.

Carsten Olsen fortæller, at det nuværende personale fortsætter i butikken, og det er aftalt med Hans-Ole Thorsen, at han fortsætter i yderligere et år som daglig leder.

– Det er dem, der kender kunderne, siger Carsten Olsen.

Passer ind i konceptet

Hvad har gjort jer interesserede i butikken?

– Afstanden er jo lidt drilsk, men den passer godt ind i vores koncept. Vi kender Hans-Ole, og butikkens set up passer til vores. Det er en størrelse, vi kan håndtere, og det er en kendt proces for os at skulle skifte leverandører. Og så er det volumen, der bestemmer i dag. Jo større vi er, des nemmere er det er det at få gode samarbejdsaftaler og dermed gode priser for vores kunder, siger Carsten Olsen.

Colourplus har ingen planer om flere forretninger på Bornholm, men det er derimod ikke givet, at placeringen i Søndergade bibeholdes på sigt.

– Vi kunne godt tænke os at få noget mere plads, og at det bliver i et plan, så vi ikke skal slæbe ting op og ned ad trapper, siger Carsten Olsen.

 


Farvehandlere i generationer

Hans-Ole Thorsen har været farvehandler i 46 år og er anden generation i Thorsens Farvehandel, som han overtog efter sin far i 1992.

– Jeg har det fint med at have fået solgt. Det har været en proces over to-tre år, og jeg glæder mig til at stoppe. Men det bliver også spændende at være med til at køre noget nyt i stilling i et års tid. Jeg kendte de nye ejere i forvejen, og vi har et godt forhold til hinanden, så det skal nok blive godt.

De nye ejere af virksomheden har også været farvehandlere i generationer, og kæden Colourplus har sine rødder tilbage i 1961.

– Min far var farvehandler, og min kompagnons far og farfar var farvehandlere, fortæller Carsten Olsen.

Carsten Olsen kompagnon i Colourplus, Jakob Mikkelsen, har købt ejendommen, hvor Thorsens Farvehandel ligger.