Ikke fordi forbrugerne efterspørger mere bæredygtige kiks, men fordi bagermesteren selv har fået en idé om, at man lige så godt kan prøve at være lidt klimabevidst.
– Jeg tror ikke, at der er nogen, der står i butikken og vælger kiks efter, om der er tænkt over emballagen. Det ville være dejligt, men det er ikke det, der giver overskud. Det er det, der er i pakken, og det andet er bare lige det sidste. Jeg synes, det ville være lidt falsk på en måde at sige, at vi bruger lokale råvarer, men så skider vi på resten, forklarer han.
40.000 kiks i timen
I fremtiden kan det samme antal kiks i princippet laves af færre ansatte, men det er ikke et ønske, at der skal være færre mennesker ansat i produktionen i Aakirkeby. Snarere tværtimod.
Direktørens store fremtidsplaner betyder nemlig, at der ikke umiddelbart er planer om, at der skal værre færre medarbejdere. Og selvom den nye produktion faktisk bare kræver, at en enkelt mand går runder, sørger for at det hele kører, og sætter rullevogne med kiks i ovnen, så er det ikke den optimale løsning.
– Der skal stadig laves kvalitetssikring, der skal vejes af, tjekkes dejkonsistens og der skal noget fedtstof i maskinen, og så vil jeg gerne have, at man er to om det. Det er bare lidt sjovere at være to, så jeg kommer ikke til at afskedige nogen.