Energiøen kan give os grønne brændstoffer

Energiøen kan give os grønne brændstoffer
Ask T. H. Brüel (market director, Ramböll Management), Maja Felica Bendtsen (chef for BULK ved Rønne Havn A/S), Marie Münster (professor, DTU Managment) og Klaus Vesløv, kommunikationschef i Beof (Bornholms Energi og Forsyning) i Det Gamle Elværk i Rønne torsdag eftermiddag. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 14. SEP 2023 • 15:52
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
14. SEP 2023 • 15:52

Er det muligt at etablere produktion af brint eller grønne brændstoffer på Bornholm? Det spørgsmål svarer Rønne Havn og de øvrige aktører i en stor undersøgelse ”ja” til. Beregningerne viser dog, at prisen tegner til at blive lidt højere end andre steder i Europa, men der er mange usikkerheder i tallene, fastslog partnerne bag den nye power-to-X-rapport.

De første resultater af en såkaldt ”gennemførlighedsundersøgelse” om power-to-X på Bornholm blev præsenteret på et pressemøde torsdag. Hovedkonklusionen er, at det vil være muligt at producere brint og grønne brændstoffer i forbindelse med Energiø Bornholm.

Der er tilstrækkeligt med strøm, prisen for power-to-X-brændstofferne bliver ikke urealistisk høj, der findes potentielle aftagere, og der er tilstrækkeligt med spildevand på Bornholm til at forsyne et anlæg med vand.

– Der er nogle muligheder, men det er ikke ensbetydende med, at det kommer til at ske, opsummerer Rønne Havns bulk-chef, Maja Felicia Bendtsen, der sad med i panelet under pressemødet på det gamle elværk i Rønne.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.