'Det gamle koncept holder'

Jette Marker og personale havde travlt, da 30 års jubilæet fredag blev fejret med gratis øl og pølser. Foto: Jacob Jepsen
ERHVERV | AAKIRKEBY | Fredag 25. marts 2022 • 12:16
Holger Larsen
Journalist
ERHVERV | AAKIRKEBY | Fredag 25. marts 2022 • 12:16

Jette Marker bød på gratis pølser, da hun fejrede 30 års jubilæum i Aakirkeby Grillen.


Jette Marker havde forberedt sig på det store rykind fredag, da hun fejrede sit 30 års jubilæum i Aakirkeby Grillen. For gratis øl og pølser er noget, der kan lokke folk til.

Det har pølser i øvrigt været igennem alle årene. For det kan godt være, at der kommer nye og smarte ting på menuen. Men det der virkelig sælger, det er pølserne – sammen med burgerne.

– Jeg har ikke lavet så meget om i grillen, og nu kan jeg godt mærke, at det kommer positivt tilbage. Der er ikke så mange pølsevogne tilbage i Danmark, og mange er begejstrede, når de kommer ind her og ser, at de kan få en gammeldags rød hotdog. Det er det tyskerne kommer for at få, for det er dansk. Det gamle koncept holder, det synes jeg er sjovt, siger Jette Marker.

Rekordår under coronaen

Jette Marker var 27 år, da hun overtog grillen på Kirkepladsen i Aakirkeby. Der skulle fire forsøg til, før det endelig lykkedes hende at overbevise banken om at låne hende penge til projektet. I dag må konklusionen være, at projektet var holdbart.

– Det har været 30 gode år. Der har selvfølgelig været op- og nedture og finanskrise. Men når der er krise, kommer man stadig i pølsevognen, så jeg synes, at jeg har klaret mig godt, siger Jette Marker.

 

Foto: Jacob Jepsen

 

Og coronaen fik kun det hele til at eksplodere:

– Det var kun i de første 14 dage, vi havde lukket ned. Derefter har vi simpelthen bare haft travlt. Vi åbnede først i en periode for takeaway, hvor ikke mange andre havde åbent, og så kom der masser af turister både i sommeren 2020 og igen i 2021. Jeg vil kalde de to år for rekordår for os, siger Jette Marker.

Det har samtidig været en stressende tid, hvor det var svært at få tingene til at hænge sammen personalemæssigt, når nogen måtte gå hjem med corona, eller fordi de havde været i nærkontakt med andre, der var ramt. Jette Marker oplever samtidig som mange andre, at det kan være svært at tiltrække arbejdskraft.

Tre lukkedage om året

– Det kunne været hyggeligt at trappe lidt ned, men det er der ikke noget, der hedder. Jeg har heldigvis lige fået to nye medarbejdere, som jeg skal til at lære op, men der er mangel på arbejdskraft.

Jette Marker har 10 medarbejdere i grillen, hvor der skal dækkes mange åbningstimer og -dage. Det er kun lukket tre dage om året – 24.-26. december.

Jette Marker er uddannet i brugsen i Aakirkeby, men som selvstændig med egen grill er hun kommet på rette hylde:

– Jeg elsker mit arbejde. Det er er så hyggeligt, især til frokost, hvor der kommer en masse kunder. Jeg møder mange mennesker og får alt det sociale dækket ind på mit arbejde, som har givet mange venskaber.

– Jeg har det også fint med mit personale, og vi holder både julefrokost og sommerfest. Mange af de unge, som har arbejdet her tidligere, har jeg stadig kontakt med, og nogle af dem kommer og hjælper mig i deres sommerferie, selv om de er flyttet over, fortæller Jette Marker.

FÅ ABONNEMENT