Butikkerne skifter navn

Butikkerne skifter navn
TOPNYHED | 31. JAN 2023 • 11:07
TOPNYHED
31. JAN 2023 • 11:07
Af:
Ritzau

Dagligvarekoncernen Coop vil samle Kvickly, Superbrugsen og Irma i én kæde, som skal hedde Coop. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse tirsdag formiddag.

På Bornholm findes Kvickly i Rønne og Nexø. Der findes fire superbrugser; I Allinge, Klemensker, Hasle og Aakirkeby. Brian Karlsen, der er varehuschef i Kvickly Rønne ved endnu ikke, hvad fusionen konkret kommer til at betyde for butikken. 

– Hvad jeg ved indtil videre, får det ikke den helt store betydning for os her i Kvickly Rønne. Umiddelbart er det eneste, der kommer til at ske, at vi kommer til at hedde Coop. Men det er ikke sådan, at vi kommer til at ændre vores setup. I hvert fald ikke på den korte bane.

– På den lange bane kan det godt være, der sker et eller andet, men det ville der ske alligevel, siger varehuschefen, der fortæller, at de er blevet indkaldt til et informationsmøde, hvor man måske vil blive lidt klogere på fremtiden. 

Samme melding er der fra Superbrugsen i Hasle. 

– Det kommer ikke bag på os, at det sker, fordi det har jo været undervejs i noget tid, men vi ved ikke så meget endnu, fortæller brugsuddeler Klaus Elleby Larsen. 

Irma varer

I pressemeddelelsen fremgår det, at "Irma vil ændres fra at være en københavnsk butikskæde til at være et landsdækkende mærke, hvor et større antal unikke Irma varer vil kunne fås i alle Coop-supermarkederne".

Men man skal dog ikke umiddelbart forvente, at det betyder, at Kvickly Rønne får et stort sortiment Irma varer ind. 

– Jeg tvivler stærkt på, at vi får noget af det sortiment ind. Vi har også haft Irma-varer i en lang periode og har efterhånden stort set lukket det helt ned igen, fordi vi ikke solgte noget af det, siger Brian Karlsen og fortsætter: 

– Den største ændring for os er, at det her online supermarked Coop.dk Mad lukker helt. Det er vi jo en del af, hvor vi leverer varer rundt på øen fire gange om ugen, og det kommer vi ikke til at gøre efter 1. marts. Det synes jeg er rigtig ærgerligt. Ikke fordi det er en særlig god forretning for os, men vi synes stadig, det er ærgerligt, at vi ikke kan fortsætte med det, lyder det fra varehuschefen. 

Starter efter sommerferien

Coop melder ud, at de lokale butikker i Dagli`brugsen – og de butikker, der ikke skal være med i Coop-kæden – på sigt skifter navn til Brugsen.

De første butikker i den nye kæde åbner efter sommerferien i år, oplyser Coop.

– Vi står midt i en tid, som vi aldrig har oplevet før i hverken branchen eller Coop, siger koncernens administrerende direktør, Kræn Østergård Nielsen, i meddelelsen.

– Efter at have leveret rekord-resultat i 2020 og rekord-omsætning i 2021 har vi set en ekstrem ændring i kundernes indkøb det seneste år, hvor de flytter mere indkøb over i discount, og generelt køber færre og billigere varer.