Bryghusets dåseøl bliver større

Bryghusets dåseøl bliver større
Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | 2. JUN 2022 • 15:30
NOTITS
2. JUN 2022 • 15:30

Når Svaneke Bryghus i år skal lancere sine nye sommerprodukter på Bornholm, så bliver øllene for første gang lanceret i 44 centiliters dåser.

I en pressemeddelelse skriver Svaneke Bryghus, at sommerens nye øl på dåse har fået vokseværk, og altså ikke bliver tappet på 33 centiliters dåser, som man ellers kender.

– Denne sommer tester vi nye sommerøl i 44 centiliters dåser, da det er den dåsestørrelse mange forbinder med craft beer. Det ser vi blandt andet fra udlandet, hvor langt de fleste øldåser er på 44 centiliter, siger administrerende direktør hos Svaneke Bryghus Steen Jespersen i pressemeddelelsen.

Derudover vil man i det hele taget begynde at se flere og flere øl fra Svaneke Bryghus på dåse i stedet for flaske, fordi der er flere fordele i det.

– Først og fremmest har dåser et lavere carbon footprint end flasker, så jeg er overbevist om, at vi i fremtiden vil se flere øl på dåser. Dernæst er dåser lettere at transportere og tage med på eksempelvis stranden, i parken og golfbanen, fortæller Steen Jespersen.

Udover at flere af øllene nu skal på dåse, og at dåserne skal være større, så forsøger Svaneke Bryghus også at komme efterspørgslen om flere lettere øl i møde.

– Netop i disse år ser vi en øltrend, der peger mod lavere alkoholprocenter og mere undergæret øl. Og netop undergæret øl er jo Svanekes spidskompetence, siger Steen Jespersen.