Bornholmsk naturvin fra Graanakke er klar

Martin Barslund Jensen lancerer i denne uge sin første egenproducerede vin.
– Det er en stor dag for mig og det team, der har hjulpet i vinmarken, endelig at kunne præsentere to vine, som står inden for den standard, vi ønsker at repræsentere. Det er unge naturvine, som er meget rene og lette i smagen, og derfor en god bordvin, som vil falde i de flestes smag.
Det siger Martin Barslund Jensen i en pressemeddelelse om den første egenproducerede vin fra vinstokkene ved Graanakke på Balka. Vinen lanceres i denne uge, og de første 100 flasker er allerede solgt.
Martin Barslund Jensen har en stor passion for vin, og han driver til dagligt vinbutikken og restaurant Vinøst i Svaneke.
Under sin sommelieruddannelse gik det op for Martin Barslund Jensen, hvor svært det er at producere velsmagende vin, og han blev samtidig nysgerrig på, om det mon kunne lykkes på Bornholm.
Martin Barslund Jensen flyttede for fire år siden tilbage til Bornholm og kastede sig over både vinbutikken og Vinøst samt vinprojektet på Balka. Efter kyndig rådgivning fra en fransk vinkonsulent valgte Martin Barslund Jensen i samarbejde med Mikkel Hvidberg Løkke at plante 6.400 vinstokke på en to hektar stor mark ved Balka. Denne mark er nøje udvalgt grundet den fattige og sandholdige jord. Vinmarken drives efter økologiske og biodynamiske principper, men er ikke certificeret.
Noget af en humlebi
Fra i denne uge kan de første flasker rød- og hvidvin nydes på restaurant Vinøst i Svaneke eller købes med hjem fra vinbutikken i forlængelse af restauranten.
– Selvom vi nøje har udvalgt planter, der trives i det danske klima, har dette projekt været noget af en humlebi, mon projektet kan komme op at flyve? Jeg er derfor glad for at erfare, at vi allerede efter fire år kan tappe mere end 600 flasker rødvin og 200 flasker hvidvin, oplyser Martin Barslund Jensen.
Graanakke "Blå" er en rødvin på 11 procent alkohol, lavet på druen divico, der er en nyere hybrid fra Schweiz.
Graanakke "Grøn" er en hvidvin på 10 procent alkohol, lavet på souvignier gris, som er en tysk hybrid.
– Jeg glæder mig til at høre bornholmerne og øens turisters respons på vores vin. Jeg venter i fremtiden at kunne producere mere og også flere forskellige varianter af rød- og hvidvine, slutter Martin Barslund Jensen.

MEST LÆSTE
Gå aldrig tilbage til en fuser!

En rømsla
En lang, tynd ranke, eksempelvis ‘blåbærrarømsler’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration