Bagerkæde lukker traditionsrig butik

Bagerkæde lukker traditionsrig butik
Der skal fremover kun foregå produktion hos Asa-bageren. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 19. APR 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
19. APR 2023 • 05:30

Konditorbageren lukker permanent for salg i Asa-bageren i Rønne. Der vil dog fortsat foregå produktion på adressen, og samtidig renoverer og opgraderer man nu bagerbutikken på ringvejen.

Asa-bageren på Sigynsvej i Rønne lukker permanent for udsalg i butikken.

Det fortæller Jonas Møller fra Konditorbageren, som udover Asa-bageren også har bagerforrretninger på Østre Ringvej samt Store Torv.

– Der skal stadig være produktion, men vi vælger at lukke butikken, fordi den er slidt. Vi vil hellere lægge pengene og energien på ringvejen. Forretningen på ringvejen trænger også til en opgradering, og hvis vi skulle lægge pengene i Asa-butikken, ville vi stå med en slidt forretning der. Samtidig er det svært at få personale nok, og der er også ekstra spild. Så alt i alt bliver vi bedre fremtidssikret ved at samle ressourcerne på ringvejen, siger han til Tidende.

I næste uge holder man derfor lukket fra mandag til torsdag på ringvejen, mens der bliver renoveret og gjort klar til en genåbning. I de dage vil man derfor stadig henvise til Asa-bageren, men herefter vil salget i den gamle være et overstået kapitel.

– Når vi så åbner igen på ringvejen den 28. april, lukker vi samtidig forretningen i Asa-bageren permanent.

Svær beslutning

Konditorbageren købte i 2017 bagerbutikken på Sigynsvej, og der var hovedårsagen faktisk, at man manglede plads til produktion.

– Vi har overhovedet ikke nok produktionsplads på ringvejen. Så vores konditorer er også glade for at få mere produktionsplads på Sigynsvej, forklarer Jonas Møller, der glæder sig over, at man snart kan præsentere en forbedret udgave af butikken på Østre Ringvej.

– Butikken vil få en stor opgradering, men den kommer samtidig til at ligne sig selv. Meget af inventaret vil blive genbrugt, men vi får nye kølemontre, der skal rokeres en del om, og vi får ny beklædning på. Vi får i det hele taget meget mere kapacitet, og vi opgraderer også vores fastfood-sortiment, så vi rammer håndværkernes frokost bedre og så videre.

Deruodver vil man få installeret et ekstra kasseapparat, så man i fremtiden er klar til de kunder, der flytter over og besøger bageren på ringvejen i stedet.

Der har været bagerbutik i Asa-bageren siden 1961, og det har derfor heller ikke været en helt nem beslutning at lukke ned for udsalget i den traditionsrige bager, fortæller Jonas Møller.

– Men nogle gange er man nødt til at tage sådanne beslutninger. Som tingene har udviklet sig de seneste år med corona, krig i Ukraine og høje elpriser, er vi blevet enige om, at det er bedre sådan her.

Konditorbageren vil fremover fortsat holde butikken på Store Torv åbent sammen med den nyrenoverede forretning på ringvejen.