Bær uniform og modtag hyldest

Bær uniform og modtag hyldest
Normalt har de den på til øvelser, men den 25. september kan uniformen altså komme med på jobbet. Arkivfoto: Sarah Thun Kristensen
NOTITS | 17. SEP 2024 • 15:30
NOTITS
17. SEP 2024 • 15:30

Sidste onsdag i september vil uniformerne fylde mere i gadebilledet end ellers. Det vil de, fordi der afholdes Uniform på jobbet-dag.

Uniform på jobbet-dag er en dag, som giver lejlighed til at hylde alle de danskere, der ved siden af deres civile job eller uddannelse trækker i uniform, når Danmark har allermest brug for dem. Enten som reservister eller frivillige i Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen eller Kystredningstjenesten.

– Dagen er indført for at synliggøre og anerkende den store indsats, som reservister og frivillige yder til gavn for Danmarks sikkerhed og beredskab. Samtidig er dagen med til at vise og udbrede, hvordan den enkelte kan bidrage til vigtige opgaver, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen om mærkedagen, som blev indført sidste år.

– Vores samfundsberedskab består af ildsjæle, som hver dag stiller op for at slukke brænde, forhindre oversvømmelser, stå vagt og meget andet. De skal hyldes for deres samfundssind og store indsats for at gøre Danmark til et tryggere sted at være. Jeg vil derfor opfordre alle frivillige og reservister til at trække i uniform den 25. september. siger minister for samfundssikkerhed og beredskab, Torsten Schack Pedersen i en pressemeddelelse.

Hvis arbejdsgiveren eller uddannelsesinstitutionen tillader det, kan reservisterne og de frivillige ligesom sidste år tage deres uniform på 25. september.

En lang række virksomheder, kommuner og erhvervsorganisationer, herunder Dansk Industri og Dansk Erhverv, støtter aktivt op om dagen.

På dagen vil forsvarsministeren, ministeren for samfundssikkerhed og beredskab, forsvarschefen, chefen for Hjemmeværnet, den kommitterede for Hjemmeværnet, direktøren for Beredskabsstyrelsen samt Forsvarets og beredskabets øvrige chefer besøge en række virksomheder landet over for at takke dem for deres støtte.

På Bornholm vil Direktøren for Beredskabsstyrelsen, Laila Reenberg, besøge et udvalg af bornholmske virksomheder.

FÅ ABONNEMENT