1.400 elever møder deres mulige fremtid

NOTITS | ABONNENT | 21. NOV 2022 • 13:45
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
21. NOV 2022 • 13:45

Tirsdag lægger Campus Bornholm etage til Bornholms Uddannelsesmesse.

 

Valg af uddannelse er en af de vigtigste beslutninger, unge skal træffe på vej ind i voksenlivet. Bornholms Uddannelsesmesse er et forsøg på at hjælpe de unge til at træffe det rigtige valg, og når den begynder tirsdag klokken 13, forventer arrangørerne, at over 1.400 udskolingselever samt deres forældre og lærere besøger messen på Campus Bornholm.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

På cirka 60 stader vil ungdoms- og videregående uddannelser, virksomheder og forskellige organisationer fortælle de unge om de muligheder, der venter dem, når de siger farvel til grundskolen og goddag til resten af deres uddannelse. Målet er at klæde de unge bornholmere på til fremtiden og hjælpe dem med at kvalificere deres uddannelsesvalg.

Gitte Svart er leder af Ungeporten Bornholm, og ifølge hende er et af succeskriterierne for messen, at de unge bliver bevidste om, at der er mange forskellige valgmuligheder og veje til uddannelse.

– Valget af ungdomsuddannelse er ikke så alvorligt og skelsættende, som mange unge betragter det som. Den bevidsthed kan for eksempel skabes ved, at de unge oplever, hvor mange forskellige uddannelses- og jobmuligheder og også veje til forskellige jobs der findes inden for et bestemt område, siger hun i pressemeddelelsen.

Bornholms Uddannelsesmesse er i år samlet på Campus Bornholms stueetage, hvilket skulle skabe en større sammenhængskraft mellem uddannelserne og erhvervslivet.