Vi skal undgå aldersdiskrimination

SYNSPUNKT | ABONNENT | 3. JUN 2024 • 17:00
Af:
Danny Christensen
Allinge
Kredsformand for Danske Seniorer
SYNSPUNKT | ABONNENT
3. JUN 2024 • 17:00

Seniorer er vigtige for samfundet mener Danny Christensen.

Der er nødt til at ske en ændring af synet på seniorer for at undgå aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet.

Det danske arbejdsmarked skriger ifølge landets statsminister og flere erhvervsorganisationer på arbejdskraft. Det hører vi næsten dagligt. Alligevel sker der det paradoksale, at flere og flere danske seniorer oplever at blive aldersdiskrimineret. I et velanbragt indlæg skriver den tidligere skoleleder Jesper Mathiesen om emnet, som vi også i Danske Seniorer har diskuteret i flere omgange.

Findes aldersdiskriminsation? Ja

Diskrimination på grund af alder er forbudt.

Vi kan simpelthen ikke være denne udvikling bekendt og slet ikke nu hvor diskriminationen ovenikøbet stiger. Tallene kan direkte aflæses i en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter (NFA) for arbejdsmiljø.

Her har hele 45 % nemlig oplevet aldersdiskrimination. Aldersdiskrimination er et komplekst samspil af flere faktorer, herunder seniorernes egen forståelse og oplevelse af diskrimination, fordomme om alder blandt de, der ansætter, økonomiske overvejelser om, hvad en medarbejder med en længere hhv. kortere anciennitet koster, ifølge professor Lars Andersen fra NFA.

Nogle af Danske Seniorers medlemmer siger, at de ikke har haft på fornemmelsen, at de er blevet fravalgt og diskrimineret på grund af deres alder, men kan jo reelt ikke vide det.

Derimod har en af landets topdirektører for nylig udtalt, at de 50-60 årige medarbejdere mister deres markedsværdi. Denne påstand tror jeg simpelthen ikke på. En sådan påstand er aldeles tømt for værdier, kvalitet og erfaringer, som vores seniorer bidrager med - både af faglig og personlig karakter.

Vi vil derfor i Danske Seniorer stærkt tage afstand fra aldersdiskrimination og alderisme, hvad enten det beror på en bevidst eller ubevidst diskriminering af seniorer, alene på grund af alder.

Men vi siger ja tak til en markant ændring af de fejlagtige billeder, mytedannelser og forestillinger, der handler om danske seniorer.

Seniorer er en værdifuld ressource - også for de danske arbejdspladser.