Vi får ting til at ske

Vi får ting til at ske
Udsigten fra Café Kaas. Arkivfoto: Henrik Nielsen
KOMMENTAR | ABONNENT | 4. MAR 2024 • 15:30
Af:
Suzanne Ringsted
Fiskerbakken 9
Rønne
KOMMENTAR | ABONNENT
4. MAR 2024 • 15:30

...mens vi venter på, at der bliver økonomi til de større planer.

Borgerforeningens nye forkvinde efterlyser i fredagens avis, at rønneborgerne føler større ansvar for deres by og tager ejerskab for projekter.

Jeg kan berolige med, at der i hvert fald på nogle områder allerede er grupper i gang.

Nørrekås venner er således en gruppe, der har eksisteret en del år. Oprettet med udgangpunkt i den daværende Cafe Kaas. Vi er cirka 25 personer, som har forskellige interesser i stedet. Nogle er morgenbadere, andre bådejere, nogle lystfiskere og andre almindelige glade brugere af området. I årenes løb har vi blandt andet afholdt sankthansaftener på trekantsgrunden, fået sat et par bænke op ved badebroen til tøj, søgt fonde og indkøbt legetøj og spil til legepladsområdet, været med til at renovere petanquebanen, plantet blomsterkummer, luget rundt omkring, passet og opbundet efeuplanterne langs vejmuren (skærmer blandt andet mod graffiti og er kønnere end beton), løbende indsamlet affald, søgt og fået flere borde- og bænkesæt, støttet oprydning af bådopbevaringspladserne, fået bevilliget penge til stort nyt legeredskab til legepladsen (som kommunen efterfølgende installerer) og her allersidst fået kommunen til at lave læhegn på begge sider af badebroen, så badende skærmes, når man klæder om i mindre lunt vejr.

Kort sagt: Vi får ting til at ske, mens vi venter på, at der bliver økonomi til de større planer. Og vi vil ufortrødent fortsætte med at arbejde for forbedringer og forskønnelse af Nørrekås, for eksempel kunne området, der er reserveret til svømmehal, trænge til en kærlig hånd fra kommunens side, så det bliver et attraktivt rekreationsområde, mens vi venter på en afklaring med hensyn til svømmehal eller ej.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT