Vi er bekymrede for skolerne i Rønne

Vi er bekymrede for skolerne i Rønne
Den tidligere sammenlægning af rønneskolerne trak mange veksler på elever, forældre og personale, skriver repræsentanter fra skolebestyrelserne på Søndermarksskolen og Åvangsskolen i et åbent brev til politikerne. Arkivfoto
KOMMENTAR | ABONNENT | 14. SEP 2023 • 15:30
Af:
Charlotte Koopmann Johansen
Malene Znaty
Sanne Steenberg Hansen
KOMMENTAR | ABONNENT
14. SEP 2023 • 15:30

Hvor skal det lykkes at opretholde et trygt, forudsigeligt skoletilbud.

Kære kommunalpolitikere, vi skriver til jer på vegne af skolebestyrelserne på Søndermarksskolen og Åvangsskolen.

Vi formoder, I ikke er overraskede over vores henvendelse, da I sikkert følger fint med i medierne og ved, at vi er dybt utilfredse og forundrede over processen i forbindelse med det budgetforlig, som blev udsendt den 5. september. Budgetforliget indeholder nogle voldsomme besparelser på vores skoler – og på folkeskolerne som helhed. Man skal ikke være økonomiuddannet for at konkludere, at besparelser på et budget der allerede er i minus, giver anledning til enorm bekymring. Vi har en række pointer nedenfor, vi håber I vil tage yderst seriøst – og at I vil vende tilbage på vores henvendelse med uddybende kommentarer ift. budgetforliget, så vi på rimelig vis kan håndtere det hav af henvendelser vi modtager fra bekymrede forældre, der spørger til planen for en eventuel sammenlægning. Eftersom vi ingen plan har set er det svært at afhjælpe bekymringerne.

I udgangspunktet anerkender vi som skolebestyrelser, at der ud fra et kommunalpolitisk og kommunaløkonomisk perspektiv er behov for at spare på vigtige områder, herunder også på skoleområdet. Dette tilkendegav Åvangsskolens bestyrelse allerede med høringssvar den 18. august (tidligere tilsendt), men det netop indgåede budgetforlig har alligevel fået os til at rette denne fælles supplerende henvendelse.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.