Velkommen hjem Krølle Bølle

Velkommen hjem Krølle Bølle
LEDER | 8. MAR 2023 • 05:30
LEDER
8. MAR 2023 • 05:30

Det er godt for Bornholm, at den nostalgiske Krølle Bølle-is nu vender tilbage som ægte bornholmsk is.


Selvom parkering, energiø, tilflyttere, arbejdskraft, boliger og børn i mistrivsel fylder meget i debatten her på øen, så er Bornholm i resten af verden kendt som en af de bedste ferieøer, man kan drømme om.

Foråret står for døren, og Danmarks Capri byder på høje klipper og paradisiske strande. Eksotiske skove, stor kunst såvel fra køkkener og marker som keramikere, glaspustere og kunstmalere lokker gæsterne til.

Det ultimative symbol på turistoplevelsen af Bornholm er - udover ordet Solskinsøen, som vi af samme grund ikke benytter i vores almindelige dækning af Bornholm - trollen Krølle Bølle.

For gæster er Krølle Bølle med sit gemytlige navn og sit troldeophav et fornøjeligt billede på Feriebornholm. Krølle Bølle er udover at være en god børnehistorie og et stærkt brand, der i mange år har været udnyttet til turistens livret – isen i sommersolen. Men i de senere år har det stået sløjt til.

Krølle Bølles iskarriere startede i 1958 på Humledal Mejeri mellem Rø og Olsker og blev senere overtaget af Andelsmejeriet i Klemensker, der igen blev afløst af norske Diplom Is. I de seneste mange år har turistsymbolet på Bornholm været produceret ovre og derfor også nydt langt mindre udbredelse end i tidligere tider.

Mahler-familien, der ejer Krølle Bølle, slækkede i 2017 efter en længere produktionspause på kravene til Krølle Bølle-isens produktionsø, så den kunne produceres ovre. Men den udenøske Krølle Bølle-is er nu en saga blot.

Bornholms Ismejeri har netop meldt ud, at de har indgået aftale med Mahler-familien om den ikoniske turist-is, og det er godt for Bornholm.

Vi har skabt en stærk fortælling om bornholmske fødevarer, som har brug for fuld opbakning både blandt producenter, markedsføringsfolk og forbrugere for at vokse. Den fortælling styrkes nu af det nostalgiske Krølle Bølle-varemærke relanceret i et lokalt kvalitetsprodukt, der giver turisterne solskinsoplevelser på tungen.

Det er godt for Bornholm, turismen og Krølle Bølle. Velkommen tilbage på Bornholm.

 DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning