Krølle Bølle vender hjem til Bornholm

Krølle Bølle vender hjem til Bornholm
Historien om Krølle Bølle blev skrevet af Ludvig Mahler under 2. Verdenskrig. Tegning: Ludvig Mahler
NYHED | 7. MAR 2023 • 09:31
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
7. MAR 2023 • 09:31

Bornholms Ismejeri og familien Mahler har indgået en aftale om den berømte is.

Få ting er så synonymt med Bornholm som en Krølle Bølle-is. Siden 2008 har Ludvig Mahlers kendte trold dog været på eventyr og prydet is, der er produceret udenfor øen. Det laver en ny aftale mellem Bornholms Ismejeri og familien Mahler om på, og Krølle Bølle Is bliver dermed igen bornholmsk.

– Krølle Bølle har i mange år været et stærkt varemærke for Bornholm, og derfor har det vakt stor forundring, at isen ikke blev produceret på øen. Man kan nærmest sige, at Krølle Bølle-is i en periode har været et skår i den bornholmske fødevarefortælling, som vi ellers gør meget ud af at værne om. Det laver vi om på nu, for Krølle Bølle-is skal naturligvis være med til at tegne billedet af smagen af Bornholm, fortæller medejer Jonas Bohn fra Bornholms Ismejeri i en pressemeddelelse.

Historien om Krølle Bølle blev skrevet af Ludvig Mahler til sønnen Ole under 2. Verdenskrig, og det er netop Ole Mahler, der har indgået aftalen med Bornholms Ismejeri om igen at få produceret isen lokalt.

– Mange forbinder ferie på Bornholm med is. Vi er derfor utrolig glade for, at det nu er lykkedes at få en lokal aftale i stand med Bornholms Ismejeri, siger Ole Mahler i pressemeddelelsen.

Fremover kan man få Krølle Bølle-is som softice og ispinde. Med tiden vil sortimentet blive udvidet, så der også kommer gammeldags vaffelis.