Skiltene i Vang har fået, hvad de kan trække

Skiltene i Vang har fået, hvad de kan trække
Læserbrevet referer til artikler, som har været bragt i Bornholms Tidende om et vennepar, som har fået bøder på i alt 18.000 kroner for blandt andet at overse nogle skilte og i bil køre ind på forbudt område. Arkivfoto
| ABONNENT | 8. OKT 2020 • 17:14
Af:
christian lau
dof bornholm
 almindingsvej 70
rønne
| ABONNENT
8. OKT 2020 • 17:14
LÆSERBREV

Kære myndigheder. Er det så svært at forstå, at der findes nogle mennesker, der holder af naturen og fuglene. Mennesker, der gerne vil gøre en indsats for at bevare biodiversiteten?

Det er det, der er drivkraften. Det er et ønske om at vejlede publikum – ikke at straffe dem, der ikke gør, som vi siger.

Da vi skulle sætte skiltene op første gang, ville vi gerne have haft flere skilte, men kommunen sagde nej, de ville ikke plastre naturen til med skilte. Godt argument – vi var helt enige.

Hvordan ville Vangbruddet i øvrigt se ud med fire gange så store, blå skilte, sådan som miljøstyrelsens jurist foreslår?

Vi er en lille lokalforening, som ikke har et budget til at lave store metalskilte, der er kontrolleret af jurister.

De opsatte skilte er i øvrigt lavet af en af vores bedste ornitologer, som er uddannet biolog, så de skal ikke nedgøres af en pensioneret naturvejleder, fordi han har overset alle skiltene.

Så – kære politimyndighed – tag nu en beslutning om bødens størrelse, så vi kan komme videre med de ændringer, der skal til for at undgå gentagelser.

Historien har vel også fået alt, hvad den kan trække – og så lidt til.