Ryk sammen i bussen

SYNSPUNKT | ABONNENT | 10. SEP 2022 • 13:11
Af:
Thomas Garfort
Andreas Grosbøll
SF Bornholm
SYNSPUNKT | ABONNENT
10. SEP 2022 • 13:11

I det første budgetår efter et kommunalvalg er det ganske enkelt trist at se, at forhandlingerne smuldrede på den måde.

 

Vi sidder noget ærgerlige tilbage. Ærgerlige over det just afsluttede budgetforløb, men egentlig også over det første lille år med en ny kommunalbestyrelse. Kommunalvalget endte med en gedigen skuffelse for os i SF Bornholm, for vi vil meget gerne have siddet med ved bordet. Det lykkedes så desværre ikke. Omvendt lovede konstitueringen til gengæld godt for et bredt samarbejde for Bornholm bedste.

At det nye flertal i kommunalbestyrelsen indledte deres arbejde med at udvide driftsrammen med 10 millioner kroner for at indfri deres valgløfter var måske nok naturlig, men også noget voveligt og endte med at gøre alting meget svære med budgettet for 2023 – for pengene skulle høstes igen med det samme, da den økonomiske balance på øen viste et meget markant minus.

Med det in mente viste forløbet omkring budgetforhandlingerne sig så meget mere skuffende. I det første budgetår efter et kommunalvalg – og med så store udfordringer for den bornholmske økonomi – er det ganske enkelt trist at se, at forhandlingerne smuldrede på den måde, som vi var vidne til. I en situation, der kalder på langsigtede og sammenhængende løsninger, er det i stedet endt med at blive et hundeslagsmål om processen. Nu bruger vores kommunalpolitikere tid og kræfter på at bekrige hinanden, og det hele går op i, hvem der er skyld i, at nogle gik ind i et andet rum eller blev væk fra et aftalt møde.

Det er på ingen måde godt for Bornholm. Vi skal have et samarbejdende folkestyre, der går ind i arbejdet med de svære, men nødvendige beslutninger. Bornholm har et behov for, at vi kan stå samlet om de løsninger, der findes i de politiske forhandlinger. Det er urimeligt – i særdeleshed over for Bornholm – at underløbe borgmesteren på den måde, som det skete her.

Bornholm har brug for en kommunalbestyrelse, hvor partierne sagtens kan markere sig på skarpe holdninger hver især, men som også mødes i løsningerne, når det kræves. Det krævede situationen om budget 2023 helt afgjort, og der var nogle, der desværre ikke bestod testen.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning