Leder: Trav er fantastisk, og du er inviteret
Tidende inviterer alle til spisning, trav og ponyridning for de mindste tirsdag – arrangementet er gratis. Arkivfoto: Berit Hvassum

LEDER | ALMINDINGEN | GRATIS
7. SEP 2021 • 10:00
Kristoffer Gravgaard
Chefredaktør

Leder: Trav er fantastisk, og du er inviteret

I dag tirsdag inviterer Tidende hele Bornholm – abonnenter så vel som kommende og potentielle af slagsen – til gratis trav i Almindingen. Vi har verdens mindste travbane og Danmarks måske største opbakning til den charmerende sport. I aften er alle velkomne uden at slippe en krone.

Travfesten starter klokken 15.30, hvor dørene slås op, og der er arrangeret bornholmermesterskabet i kæphest og aviskast. Børnene kan prøve ponyridning. Ud over selve de ni løb er der også mulighed for at nyde helstegt pattegris og et glas øl eller vand.

Bornholms Tidendes Travdag er også dagen, hvor det formentlig er sidste chance for at vinde en million kroner på V5-kuponen, hvis den er spillet hos spilselskabet Derby25.

På Tidende syntes vi, at alle på Bornholm skal opleve sporten, og nu har du chancen for at hjælpe den trængte sport på Bornholms Brand Park, der under covid-19 har måtte klare sig med et langt mindre publikum end normalt i sommersæsonen.

Travsporten er generelt udfordret både i Danmark, USA, Sverige, Norge og Frankrig. Den stigende digitalisering og faldende mediedækning har flyttet spillefunktionen mod skærmløsninger, der konkurrerer med de mange andre ting, man kan lade sin tid gå med på skærmen.

Den udvikling skal vi kæmpe imod på Bornholm – både i aften og i tiden derefter. Bornholms Travselskab har med Bornholms Brand Park formået at holde skindet på næsen og komme ud af corona-plageåret 2020 uden underskud. Trods ni forskellige retningslinjer for afvikling af løbene lykkedes det at omsætte for over 12 millioner kroner i Almindingen i 2020.

Men kun en sjettedel så mange tilskuere som året før kom forbi den charmerende bane midt på Bornholm.

Verdens mindste travbane, med hestekultur og gamblerspænding, er en af vores mange styrker på Bornholm. Det gælder såvel for de garvede hestegamblere som for de mange bornholmere, der kommer forbi en gang imellem og nyder det kulturelle fællesskab, som sporten med dens heste, specielle navne og traditioner byder på.

Kom og vær med til at værne om en del af vores kultur og se, om ikke den stærke oplevelse kan lokke til gentagelser i Almindingen. Vi på Tidende såvel i salg, distribution og redaktion glæder os til at møde jer og måske også vende, hvordan vores avis skal være i fremtiden, mens hestene holder pause.Flere nyheder