Apollo Damgård løb med Bornholms Tidendes stjerner
Niels Kr. Hansen var så langt foran konkurrenterne, at han kunne tillade sig denne gestus ud mod publikum. Foto: Torben Ager

TRAVSPORT | ALMINDINGEN | GRATIS
7. SEP 2021 • 23:51
Kjeld Lundbæk
Journalist

Apollo Damgård løb med Bornholms Tidendes stjerner

Med en fornem sejr i Bornholms Tidendes Stjerneløb understregede Apollo Damgård/Niels Kr. Hansen tirsdag aften, at det ikke var tilfældigt, at parret også vandt BM-finalen, der blev kørt på Bornholms Brand Park den 22. august.

Seks af de ti heste i BM-finalen stillede op i Stjerneløbet, der af samme grund også kaldes BM-revanchen, men ingen af dem var i stand til at følge Apollo Damgård, da bornholmsmesteren først havde tilkæmpet sig spidsen efter en stenhård positionskamp med Any Given Monday/Jonas Mikkelsen og staldkammeraten, sidste års vinder Solon/Mads Petersen.

Solon lagde sig i ryg på Apollo Damgård, men fik efter 500 meter udvendigt selskab af Capture, der også gik et flot løb for Frank Mikkelsen.

Først på næstsidste omgang begyndte næstfavoritten, Jetset Onion/Kenn Christoffersen, at røre på sig. I Hammersø-svinget havde de kontakt med Capture, men det var først på de sidste meter op til målstregen, at Jetset Onion også gled forbi og sikrede sig andenpladsen.

– Han var god i dag – også langt bedre, end jeg selv havde regnet med. Jeg kiggede forgæves efter Jetset Onion, men fik aldrig øje på ham, lød det efter løbet fra Apollo Damgårds træner og kusk, Niels Kr. Hansen, der kørte i mål mange længder foran rivalen.

– Han kan det hele, og så bliver det jo også nemmere at køre løb, tilføjede Niels Kr. Hansen, der har vundet fem sejre med Apollo Damgård i denne sæson.

Capture, der tabte fart op mod målstregen, holdt tredjepladsen, mens Roberto/Kim Mortensen overraskende snuppede fjerdepladsen foran Hazard Sund/Martin Sjøholm Jensen.

Stand And Deliver/Stefan Lind-Holm, der i høj grad var med til at forme BM-finalen, havde ikke de bedste betingelser fra startspor otte, og da hesten meget tidligt i løbet galopperede, valgte Stefan Lind-Holm at køre direkte i stalden. Den tidligere derbyvinder er blevet 12 år og bliver ikke forceret unødigt, når uheldet er ude.

Første sejr til Catja Mosebo

I Bornholms Tidendes Hoppemesterskabsrevanche blev det ikke til en ny triumf for hoppemesteren April Hydrup/Henrik Ipsen.

For første gang i denne sæson lykkedes det Claus Tranberg at køre først over målstregen med Catja Mosebo, selv om parret længe måtte tilbringe løbet udvendigt på den førende Mara Woman/Annika Dyrnits. April Hydrup lå det meste af vejen i andet par udvendigt, men spurtede sig til en andenplads foran Mara Woman.

– Det er blevet til mange galopper, men hun er blevet behandlet, og i dag gik hun fint. Hun var meget fremadgående, og da vi nærmede os den sidste omgang, vidste jeg, at nu var det nu, kommenterede Claus Tranberg, der satte det afgørende angreb ind, da hestene passerede dommertårnet næstsidste gang.Flere nyheder