Leder: Tag med ud i en rekordstor kulturuge

Leder: Tag med ud i en rekordstor kulturuge
LEDER | ABONNENT | 19. SEP 2022 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER | ABONNENT
19. SEP 2022 • 05:30

200 arrangementer folder sig ud under Bornholms Kulturuge. Det er lige nu, den er her, så det er om at nyde den.

Om man er til rytmisk eller klassisk, olie eller akvarel, børnebøger eller Andersen Nexø – så er der masser at gå på opdagelse i i denne uge.

Fredag åbnede Bornholms Kulturuge med koncert af Aura Dione i Nexø, og hun satte gang i en rekordstor udgave af det bornholmske kulturshow, som nu åbenbarer sig for os helt frem til på søndag.

200 begivenheder er sat i kalenderen, og det kan tage pusten fra én at bladre de mange flotte arrangementsbeskrivelser igennem. Man bliver ganske enkelt enormt stolt af, at vi på Bornholm kan mønstre et kulturtilbud af den her størrelse, og Bornholms Kulturuge markerer sig – endnu en gang – som det store trækplaster, den er blevet.

For der er slet ingen tvivl om, at folk kommer rejsende hertil i stort antal og langvejsfra for at opleve Bornholm under kulturugen, og dermed lever den kulturelle platform sagtens op til dén del af sit formål; at være med til at udvide den bornholmske turistsæson.

Kulturugens historie går tilbage til 2001 efter initiativ fra det daværende amtsråd. Filminstruktør Lotte Svendsen, skuespiller Anne Marie Helger og sanger Steffen Brandt var blandt de fremsynede typer, der kunne se potentialet i en bornholmsk uge med fokus på kultur, og lige siden er vi hvert år blevet imponerede af det mangefacetterede udbud, som vores nærværende kulturliv kan diske op med.

Uge 38 minder os om vigtigheden af kulturen iblandt os. For mennesket lever som bekendt ikke af brød alene. Vi har brug for oplevelser – store oplevelser af åndelig karakter, og dem kan vi få i rigelige mængder i dagene, der venter i den kommende uge.

Er du til det rytmiske, kan du tage til jazz på højskolen. Kan du li’ at se på oliemaling, skal du måske ind og opleve Sven Havsteen-Mikkelsens fantastiske altertavle i Skt. Nicolai Kirke i Rønne. Og er du til Martin Andersen Nexø, kan du få historien om Ditte Menneskebarn; i Nexø selvfølgelig. For blot at nævne nogle få nedslag i programmet.

Kulturugen er her lige nu, og den er for os alle sammen. Der er grund til at rette rygge og være stolt af det, som den er blevet til; et flagskib i lokal, national og international målestok. Bravo!DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning