Leder: Styrk vores Bornholm – tag til folkemøde

Leder: Styrk vores Bornholm – tag til folkemøde
LEDER | ABONNENT | 11. JUN 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
11. JUN 2022 • 05:30

Når det fulde folkemøde igen fortryller Allinge, har vi på Bornholm en mulighed for at skabe endnu mere positiv udvikling for vores ø. Mød op, smil og vær med.


Fadølshanerne er ved at blive kørt til Allinge. Alle kendisjournalister har fået en velbetalt eller værdimæssig vigtig ordføreropgave og en overnatning på Bornholm. Kommunikatørerne, djøferne, politikerne og folket har booket plads til fest for det danske samfund i Allinge i den kommende lange weekend.

Folkemødet har betydet en verden til forskel for Bornholm. Vores ø er mentalt rykket fra det øverste højre hjørne af danmarkskortet langt tættere på det vigtige København. Vi har ændret os fra at være den smukkeste og fattigste lejrskoledel af Udkantsdanmark til at være den skønneste og mest eksotiske kulturoplevelse i Region Hovedstaden. Vi er et kultur-, gastro- og naturmekka, som hele Danmark enten oplever på egen krop eller i eget medie hvert år i juni. Det har skabt vækst på Bornholm og ændret fortællingen om øen til en fascinerende og positiv historie.

Folkemødet har ikke hele æren for al den positive udvikling, vi har oplevet i det seneste ti-år. Men institutionen har en stor del af den. Vi kan være rigtig stolte af, at en begivenhed med 2500 ’events’, hvor alle kan gå side om side med landets politiske elite, hilse på lobbyisterne og blive oplyst med svar fra eksperter på hvad som helst, finder sted netop på Bornholm. Det er noget ganske særligt, der er skabt i Allinge. Sidste år lå patienten endnu i respirator og blev holdt kunstigt i live med et klinisk minifolkemøde med livestreams til hjemmekontorerne. Coronaens kølvand holdt kun lige mødet flydende. Men i år det det slut. Renæssancen er indtruffet for Allinge, hvor er der fuld bemanding m/k, fri adgang, og hvor ungdommen nu også er på sponsoreret visit med ungdomslejr og egen scene.

Når Folkemødet har gjort så meget godt for Bornholm frem til nu, bør alle, der holder af Bornholm både at pligt og af lyst støtte det gode projekt ved at deltage, vise gæstfrihed og hjælpe de tusinder af gæster til at få en fremragende oplevelse på Bornholm.

Mød op, smil og vær med. De gode oplevelser skaber et stærkt omdømme for øen, tiltrækker mere arbejdskraft og hjælper vores vækst godt på vej.