Leder: Nyt trykkeri – Tidende ti timer tidligere

Leder: Nyt trykkeri – Tidende ti timer tidligere
10. JUN 2022 • 05:30

Tidendes nye trykkeri i Odense vil hver dag gøre papiravisen mere aktuel.


En papiravis som Bornholms Tidende er noget ganske særligt. Oplevelsen af at læse, føle og snuse avis og ikke bare læse linjerne, men også alt det, der står mellem linjerne, er fantastisk. Den er uden lyde, pop ups og fristende beskeder og opkald.

Endnu har verdens mange aviser ikke knækket den digitale kode til at give en lige så god oplevelse på skærmen. Derfor fortsætter Tidende også med at udkomme på papir til medlemmerne eller abonnenterne, som mange hellere vil tituleres.

I dag sendes Tidende i trykken klokken 16 og udkommer næste dag i postkassen inden klokken 17 på Bornholm. Der går op til 25 timer, fra redaktionen sender avisen til tryk, til den sidste læser har fået den leveret. Ofte indeholder avisen nyheder, der er udgivet digitalt allerede om formiddagen eller morgenen inden trykstart. Som læser kan man opleve en temmelig forældet avis, hvis man også følger med digitalt.

Vi har arbejdet målrettet med at hæve værdien af papiravisen i det seneste halve år. Både ved at fokusere på, hvilken type indhold vi skal bringe, og hvordan vi får avisen bedst og hurtigst ud til læserne.

Vi har arbejdet på at flytte trykkeri og ændre vores distribution til en morgen-formiddagsdistribution.

Derfor er det en stor glæde endelig at kunne annoncere, at vi 1. juli skifter trykkeri til Jysk Fynske Mediers trykkeri i Odense. Det nye trykkeri trykker i langt højere kvalitet og har først deadline klokken 21. Vi kan stadig nå at få aviserne med Køge-færgen inden klokken 00:30, så de er på kajen i Rønne klokken 06. Herfra arbejder vi nu på at få aviserne så hurtigt ud til læserne som muligt. I første omgang har vi sat os som mål at komme ud inden klokken 12. Det er en løbende proces, så forvent ikke, at alle aviser er ude inden klokken 12 i morgen. Men i takt med, at vi får hyret flere morgenbude og optimeret vores morgenproces, kommer Tidende inden 12.

Fra 1. juli er Bornholms Tidende dermed altid fem timer mere aktuel, og i takt med, at vi får ændret distributionen, kommer Tidende også fem timere tidligere ud. Vi glæder os til at kunne bringe en ti timer mere frisk avis ud. Vi forventer også, at vi fremover kan lave avisen mere effektivt med sen deadline og dermed frigøre kræfter til at lave bedre indhold.

1. juli bliver en god dag for Bornholm.